AktuelnoNajave

Anketa o stanju e-uprave u jedinicama lokalne samouprave

Program podrške Vlade Švajcarske razvoju lokalnih samouprava kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO započeo je izradu procene i analize trenutnog stanja elektronske usprave (e–Uprave) na lokalnom nivou. Rezultati ovog istraživanja će dati značajan doprinos poboljšanju efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti rada lokalne samouprave, kao i unapređenju kvaliteta usluga za građane i poslovni sektor.

Istraživanje ima strateški značaj na nivou Republike Srbije i podržava ga Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Procena i analiza stanja e-Uprave i kapaciteta jedinica lokalne samouprave za njenu primenu sprovešće se na republičkom uzorku od 60 jedinica lokalne samouprave. Istraživanje će obuhvatiti i anketiranje građana o informatičkoj pismenosti, stepenu korišćenja i zadovoljstvu građana i poslovnog sektora postojećim elektronskim uslugama.

Grad Pančevo učestvuje u ovom istraživanju, a ankete namenjene građanima i predstavnicima privrede dostupne su za popunjavanje putem linka na sajtu grada Pančeva – www.pancevo.rs.

Iz Gradske uprave grada Pančeva pozivaju građane i privrednike da se uključe u istraživanje i daju svoje mišljenje, koje je od izuzetnog značaja za unapređenje usluga lokalne samouprave.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts