AktuelnoKulturaNajaveNaslovna

Deca Pančeva u muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Deca grada Pančeva pevaće za Bugarsku na najvećem dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ koje će se emitovati na Prvoj Srpskoj Televiziji uživo iz Vrnjačke Banje u junu 2019. godine.

Gradski većnik za kulturu i omladinu grada Pančeva Nemanja Rotar i direktor televizijskog programa „Srbija u ritmu Evrope“ na Prvoj Srpskoj Televiziji Igor Karadarević su zajedno pred medijima najavili ovogodišnje učešće grada Pančeva u dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“.

Svečano potpisivanje ugovora o učešću grada Pančeva u realizaciji programa “Srbija u ritmu Evrope” velikom takmičarskom pevačkom programu u kojem učestvuje 20 gradova i opština Srbije upriličeno je 12. decembra u Gradskoj upravi Pančevo.

Učesnici će biti deca iz osnovnih i srednjih škola, koja će pevati na jeziku jedne zemlje Evrope, koja im bude dodeljena. Izabrana deca iz Pančeva pevaće na bugarskom jeziku i na taj način predstaviti i grad Pančevo i dodeljenu zemlju Bugarsku.

Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2019. godine to će biti u Vrnjačkoj banji.

Član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, izjavio je da je učešće na ovom takmičenju vrlo važno, kako za mlade, tako i za sam grad.

Reč je o jednom lepom programu koji pre svega afirmiše prijateljstvo među narodima, afirmiše dečje stvaralaštvo, afirmiše kulturnu baštinu čitave Evrope. Nama je bila velika čast da smo pre jedno nedelju dana imali prvi sastanak na ovu temu i da je Nj.E. ambasador Bugarske prisustvovao tom sastanku. Ambasador Bugarske je zapravo izneo želju da upravo Pančevci, odnosno deca iz Pančeva, pevaju pesme na bugarskom jeziku, jeziku zemlje koja je nama komšija, zemlje u neposrednom susedstvu. Sam program i samo takmičenje je nešto što je isto jako zanimljivo. Reč je o programu koji afirmiše, kao što sam rekao, decu, dečje stvaralaštvo i u fokus stavlja grad Pančevo, kao jednu razvijenu kulturnu sredinu koja po mnogo čemu može da parira i većim gradovima u ovoj zemlji, rekao je Rotar.

 

Igor Karadarević i Nemanja Rotar potpisali su ugovor o učešću dece Pančeva na muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

 

Direktor programa takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, istakao je veliko zadovoljstvo što se i grad Pančevo pridružio ovoj manifestaciji.

Grad Pančevo je za nas referenca i imati ovakav grad i ovakve ljude u organizaciji je olakšavajuća okolnost i za nas i za živi televizijski prenos i za rad sa decom narednih šest meseci. Deca iz Pančeva će se takmičiti protiv dece Subotice, Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Leskovca, Vranja, Ćuprije, Vrbasa, dakle i velikih i malih gradova u Republici Srbiji. Svaki grad prestavlja jednu zemlju Evrope. Gradonačelnik Pančeva i Nemanja Rotar, prepoznali su značaj ovog takmičenja za grad i rešili su da deci Pančeva obezbede nešto što ne mogu da imaju u njihovom svakodnevnom životu, nešto što će im značiti za napred. Očekujem da će naše drugarstvo prerasti u prijateljstvo i u verovanje i da ćemo gradu Pančevu davati sve više pažnje na našem programu i da ćemo iz godine u godinu rasti kao partneri kroz ovaj projekat, rekao je Karadarević nakon potpisanog ugovora.

Audicija na kojoj će biti izabrano najviše dvadesetoro dece iz Pančeva za učešće u ovom programu biće održana u Pančevu 21. decembra.