Informacije

Sneg i dalje pada, kolovozi klizavi i pod snegom iako su putari radili celu noć (VIDEO)

Sneg i dalje pada na teritoriji Južnog Banata, ima snega na kolovozu i pored toga što su putari čistili saobraćajnice cele noći.
Putevi su klizavi, pa se vozačima savetuje oprez.

Zabeležili smo na putu između Bavaništa i Kovina automobil koji je sleteo s puta.

Slab do umeren sneg povremeno provejava u većini krajeva Srbije, zbog čega vozače ovoga jutra očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Meteorolozi za ove dane vikenda najavljuju snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača i do 20 cm, u skoro svim krajevima zemlje.

Iz AMSS-a upozoravaju vozače i podsećaju ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

Saobraćaj je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu otežan, pa oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne i istočne Srbije moraju biti spremni na usporenu vožnjom uz ograničenu brzinu.

 

 

Meteorolozi i za danas, 15. decembar najavljuju oblačno vreme sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u većini mesta od 5 do 15 cm novog snega, a u Banatu, na širem području Beograda, kao i u Šumadiji oko 20 cm novog snega, lokalno i više.

U toku noći postepen prestanak snega na severozapadu Srbije.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts