AktuelnoDruštvo

Počeli radovi na izgradnji Akva parka i spa centra na Paliću

Postavljanjem kamena temeljca 15. decembra, otpočela je prva faza radova na izgradnji Akva parka i spa centra na Paliću, koju zajedinički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Republike Srbije i grad Subotica.

Vrednost ove investicije je više od milijardu dinara i kada radovi budu kompletno završeni, u naredne dve godine, verujem da će Palić biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti razvoj turizma i što veći broj turista u ovom delu Vojvodine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i najavio nastavak radova na čišćenju jezera i uređenju infrastrukture.

On je istakao da se na ovom projektu ponovo vidi da zajednički nastup i saradnja Pokrajinske vlade, Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava daje konkretne rezultate na dobrobit svih građana.

 

 

Važno je da zajednički finansiramo velike investicije poput ove. Nastavljamo da radimo i na deonici „Ipsilon kraka“, na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, ali i drugim projektima koji će doprineti razvoju Subotice, Vojvodine, a samim tim i cele Srbije, dodao je predsednik Mirović.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je reč o jednoj od najvećih investicija u oblasti turizma u našoj zemlji, istakavši da očekuje da, njenom realizacijom, Palić ponovo postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Zahvalivši se Republičkoj i Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima za realizaciju ove velike investicije, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da početak izgradnje Akva parka i velnes centra predstavlja veliki korak u pravcu vraćanja Palića i Subotice na turističku mapu Srbije i regiona.

– Ovaj projekat, koji će se realizovati na prostoru Muškog štranda, na površini od 4,4 hektara, osmišljen je tako da se na 28.500 kvadratnih metara spoljašnjeg prostora izgradi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti sa termalnom vodom, a da se u zatvorenom objektu, na površini većoj od 3.000 kvadratnih metara, takođe izgradi pet bazena i deo sa spa sadržajima. Ceo koncept je osmišljen tako da će u ovom centru moći da uživaju sve generacije, naglasio je Bogdan Laban, i dodao da je u različite infrastrukturne projekte na Paliću tokom poslednje dve godine uloženo više od 200 miliona dinara.

Na kompleksu, koji će se prostirati na 4,4 hektara, kako je najavljeno, predviđeno je pet bazena na otvorenom i isto toliko na zatvorenom, velnes i spa sadržaji za relaksaciju i poboljšanje zdravlja korisnika.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.