NaslovnaTurizam

Manifestacija „Lov na banatsku lisicu“

Na teritoriji Opštine Alibunar jedna od najstarijih manifestacija je „Lov na banatsku lisicu“ koji se poslednjih 15 godina organizuje svage godine krajem januara.

Željko Radovanović iz Turističke organizacije Opštine Alibunar kaže da nastoje da unaprede turističku ponudu Opštine Alibunar novim manifestacijama, ali i obogaćivanjem postojećih.

U narednom periodu usredsredićemo se više na lovni i izletnički turizam, jer su oni trenutno najzastupljeniji kod nas i na tome će se bazirati naša turistička ponuda u narednom periodu. “Lov na banatsku lisicu” je jedna od najstarijih manifestacija u Alibunaru i izuzetno je posećena, okuplja lovce iz svih krajeva zemlje. Organizujemo je u partnerstvu s udruženje lovaca “Srndać” iz Alibunara, kazao je Radovanović.

Ovako je bilo 2018. godine

Članovi udruženja “Srndać” u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Alibunar dočekaće 19. januara 2019. godine po 16. put veliki broj gostiju, kolega lovaca iz Srbije i regiona.

Jedna od najmasovnijih lovno – turističkih manifestacija, svake godine broji posetu od više od 600 lovaca.

Svake godine manifestacija se organizuje na visokom nivou, od doručka do vrhunske organizacije odlaska u lov traktorima i autobusima, samog lova i naravno odstrela.

Verovatno ni jedna manifestacija ovakvog tipa u Srbiji nije toliko dobro organizovana, veliki broj organizatora i lovnika na terenu gde se tačno zna ko šta radi do takvih stvari da je celo vreme trajanja lova prisutna medicinska ekipa i vozilo hitne pomoći, za ne daj Bože.

I 2019. godine godine druženje će početi čuvenim banatskim doručkom uz čvarke, krvavicu, švarglu i još kojekve druge đakonije, nakon čega će uslediti svečano otvaranje i organizovani odlazak u lov. Manifestacija će biti završena svečanim ručkom i druženjem lovaca.

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Alibunara“, koji je realizovan uz podršku Opštine Alibunar.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Alibunar.