DruštvoNaslovna

Predsednik Vučić uručio ugovore o zaposlenju mladim lekarima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju 60 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Predsednik Vučić je mladim lekarima poručio da niko neće moći da zaustavi jačanje Srbije i da su oni, u pravom smislu te reči, oni koji treba da grade budućnost zemlje.

Nastavite da radite onako kako ste studirali, rekao je predsednik Vučić i dodao da je važno da rade, da se bore, trude i pokazuju odgovornost, kao što su činili do sada.

Predsednik Vučić je najavio da će plate zaposlenih u zdravstvu iz godine u godinu biti veće, zahvaljujući boljoj situaciji u ekonomiji.

Molim vas da znate da svako povećanje mora da prati jačanje naše ekonomije, koja je ranije bila uništena. Nismo imali šta da naplatimo. Danas se stvari menjaju, jer nije isto kada u Nišu, na primer, imate dve ili osam fabrika. Taj novac se sliva u državnu kasu, objasnio je predsednik Vučić.

On je naveo da je završen Klinički centar u Nišu, da očekuje da će u narednih nekoliko godina biti završeni i centri u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, ali i da se posebno planira ulaganje u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i zdravstveni centar u Gračanici.

Ulagaćemo sve više u vas. Moći ćete pristojno da živite u zemlji, od napornog i teškog rada. Niko neće moći da potceni vaše znanje i rad, i uveren sam da će država umeti da ga nagradi, naglasio je predsednik Vučić.

On je dodao da je, i pored teških i turbulentnih vremena u svetu, Evropi i regionu, pronađena mogućnost da se mladima obezbedi bolja i sigurnija budućnost.

Zdravlje nema cenu, obrazovanje, nauka i razvoj nemaju cenu i zato je država počela da ulaže više novca, zaključio je predsednik Vučić ističući da država ima sve više ekonomskog potencijala i da je u stanju da pomogne izgradnju društva zadovoljnih, ako ništa drugo, neuporedivo zadovoljnijih građana.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je kazao da se dodelom ovih ugovora pokazuje da država radi za svoje najbolje studente i da će oni od ponedeljka početi da rade u zdravstvenim ustanovama.

Ponedeljak je dan kada se nešto menja u srpskom zdravstvu, kada najbolji počinju da rade, Srbija nema bolje od njih, kazao je Lončar i dodao da je uslov bio da nijedan od studenata nema prosek manji od 9,24.

On je dodao da su diplomci kojima su danas uručeni ugovori dobili i specijalizaciju i plaćene doktorske studije, što znači da će imati otvorena vrata da rade i posle toga na medicinskim fakultetima u Srbiji.

Posao za najbolje diplomce medicinskih fakulteta ugovoren je početkom maja na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts