AktuelnoDruštvoNaslovna

U Turističkoj organizaciji Pančevo brinu i o napuštenim životinjama

Period od decembra do marta najteži je za napuštene pse – hrane i vode na ulici ima malo, a svakodnevno im prete promrzline i bolesti. Zaposleni u Turističkoj organizaciji Pančevo svetao su primer među ljudima koji pomažu psima ulice da prežive hladnoću.

Bobi je jedan od redovnih posetilaca

Psi Ljubica i Beba su odavno redovni posetioci ove javne ustanove i znaju da uvek mogu da računaju ne samo da budu pomaženi već i nahranjeni. Odomaćio se i Bobi, crni pas.

Od danas osmelio se i Klempa, kako su ga zaposleni odmah prozvali i ušao unutra u toplo. U pitanju je žuti mali pas koji je ovih dana samo stidljivo obigravao oko prostorija Turističke organizacije, prihvatao stidljivo činiju s vodom i zdelu s hranom, ali se nije usuđivao da uđe unutra.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da su svi zaposleni zaljubljenici u životinje i da su vrata ove ustanove otvorena i za njih, kao i za sve naše sugrađane.

 

Ovo su, kao što i sami vidite, veoma dobrodušne i pitome životinje. Veoma su tihi i zahvalni za pruženu pažnju, nikome ne smetaju. Koliko možemo posvećujemo im pažnju, uvek će ih neko pomaziti, nahraniti, sipati vodu… Pozivam i sve ostale Pančevce da pomažu psima i mačkama na ulici da lakše prezime. Ukoliko žele, Pančevci hranu za pse mogu doneti i kod nas u Turističku organizaciju, a mi ćemo kao i do sada nahraniti ove pse i druge koji se budu pojavili. To je najmanje što možemo da uradimo u ovo zimsko vreme, rekao je Stoilković.

Nekoliko je kafića i lokala u Pančevu za koje možemo da kažemo da su „pet friendly“, a među njih svakako se ubraja i Turistička organizacija Pančevo.

Ljubica je takođe redovni posetilac

Zima je najteže vreme za veliki broj pasa ulice. Mraz i sneg koji su pred nama stotine životinja dočekuju bez doma, redovnog obroka, pa čak i bez ikakvog krova. Životinje su veoma osetljive na zimske vremenske uslove. Iako je većina njih prekrivena krznom, prirodna zaštita im nije dovoljna i tim pre je veći razlog pohvaliti sve one koji na bilo koji način pomažu svima kojima je pomoć potrebna. Posebno bespomoćnim životinjama.

Zima je pravo vreme i da svako od nas izmeri sopstveno srce i na delu pokaže ljubav prema životinjama. Pomoć psima ulice nije samo gest dobre volje, već bi trebalo i da bude obaveza svakog iskrenog ljubitelja životinja. Nama to ne znači gotovo ništa, a njima u uslovima zimske surovosti to može da spase život.

Ishrana je uličnim psima jedan od najvećih zimskih problema. U hladnim danima manje je ima, smrznuta je. Sit pas, na kraju krajeva, ima mnogo veće šanse da preživi ekstremno niske temperature nego gladan. Zato neka vam ne bude teško, kad god se setite, donesite nešto hrane u granulama u Turističku organizaciju Pančevo i zaposleni iz ove ustanove će sasvim sigurno nahraniti ove dobroćudne životinje.

Turistička organizacija Pančevo je „pet friendly“ prostor i veoma često ćete zateći bar jednog psa da mirno spava u toplom

Comments (1)

  1. […] Turistička organizacija Pančevo je poznata kao prijateljsko okruženje za sve životinje, tako da ne čudi što je i ovaj put postupak bio ispravan. U prostorijama Turističke organizacije […]

Comments are closed.