NajaveNaslovna

Žabalj: veliki novogodišnji koncert svih kulturno umetničkih društava sa područja opštine

Opština Žabalj organizovaće veliki novogodišnji koncert svih kulturno umetničkih društava sa teritorije ove opštine, u ponedeljak, 14. januara sa početkom u 19 časova, u Sportskoj hali u Žablju.

Ovaj veliki koncert svojim učešćem i svojim koreografijama ulepšaće KUD ”Rogalj” iz Žablja, KUD ”Prelo” iz Čuruga, DONKT ”Đerdan” iz Gospođinaca, KUD ”Branislav Nušić” i KUD ”Taras Ševčenko”, oba iz Đurđeva.

Ulaz je besplatan.

Predsednici ovih kulturno-umetničkih društava pozvali su sugrađane da dođu u što većem broju na ovaj zajednički koncert.

Predsednik KUD „Rogalj“ iz Žablja Živko Crnjanski očekuje da će kroz koreografije pokazati svoj trud, kao i sve ono što su godinama radili.

Predsednik DONKT „Prelo“ iz Čuruga Vladimir Petrović smatra da je važno da sugrađani podrže ovaj koncert.

Ova manifestacija je veoma značajna, jer će doprineti podizanju kulturološke svesti, koja se u velikoj meri izgubila, naglašava Petrović.

Predsednica DONKT „Đerdan“ iz Gospođinaca Anđelka Đukić kaže da ovaj koncert simbolizuje mladost kroz pesmu i igru i da je zato važno da svi zajedno na ovaj način uživaju u kulturi i tradiciji.

Predsednik KUD „Branislav Nušić“ iz Đurđeva Dušan Marković poručio je sugrađanima da dođu na koncert i tako svi zajedno doprinesu tome da on postane tradicionalan u opštini Žabalj, što će biti od posebno velikog značaja za one najmlađe, koji treba da neguju ljubav prema tradiciji i kulturi.

Predsednik KUD „Taras Ševčenko“ iz Đurđeva Nikola Kuhar pozvao je sugrađane da dođu na koncert u što većem broju, kako bi se uverili koliko se trude, kao i da je veoma važno da folkloristi iz cele opštine sarađuju i zajedno funkcionišu.