NaslovnaTurizam

Turistička ponuda Opštine Žabalj predstavljena u Ljubljani

U Ljubljani je u prethodnih nekoliko dana održano više događaja na kojima je predstavljena turistička ponuda Opštine Žabalj.

Uoči Sajma turizma, 28. januara, u prostorijama Parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve održano je „Vojvođansko veče“ u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine, gde je predstavljena ponuda Opštine Žabalj sa akcentom na golf i tematsku rutu Put sira i meda, uz degustaciju tipičnih proizvoda iz opštine.

 

 

Prvog dana Sajma, 29. januara, predstavnici Puta učestvovali su na Bee forumu u organizaciji mesne opštine Ljubljana, gde su imali prilike da se bolje upoznaju sa api turizmom, kao i da čuju zanimljiva iskustva pružalaca usluga, koja se tiče same organizacije i vođenja posla.

Slovenija ima 10.000 registrovanih pčelara, a njih 40-ak se bavi api turizmom pružajući različite turističke usluge u svojim domaćinstvima.

U okviru foruma održani su kratki sastanci sa predstavnicima opštine Ljubljana i Klubom profesionalnih turističkih vodiča, sa kojima je dogovoren promotivni događaj Golfom kroz region, koji se planira za maj.

 

 

Na ovogodišnjem jubilarnom 30. Sajmu Natour Alpe Adria, koji je odžan od 29. januara do 2. februara u Ljubljani u Sloveniji, na štandu Turističke organizacije Vojvodine prva dva dana tradicionalno je predstavljena ponuda Opštine Žabalj, kada su svi posetioci sajma mogli da probaju proizvode PG Radišić i PG Radanov.