AktuelnoInformacijeNaslovna

U toku upis u srednje vojne škole i Vojnu akademiju (VIDEO)

Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je do 15. marta, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoreni od 15. februara do 31. marta 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U Vojnu gimnaziju ove godine biće upisano 90 dečaka i devojčica, a u Srednju stručnu vojnu školu 65 kandidata oba pola.

Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25.

U saopštenju Ministarstva se konstatuje da za upis u vojne škole tradicionalno vlada veliko interesovanje mladih, a da su osnovni razlozi za to vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, kao i činjenica da po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog usavršavanja.

Oni koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

Konkursi za upis u vojne škole objavljeni su u magazinu „Odbrana“ od 1. februara 2019. godine i na veb sajtu Ministarstva odbrane, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.