DruštvoNaslovna

Pančevo: Pet srednjih škola dobilo sredstva od grada za poboljšanje praktične nastave

U Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva, 13. februara predstavljeni su realizovani projekti pet srednjih škola kojima su u 2018. godini odobrena sredstva na Konkursu Gradske uprave grada Pančeva, u vezi sa realizacijom mere “Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave” u 2018. godini.

Prezentaciji su prisustvovale članice Gradskog veća grada Pančeva zadužene za obrazovanje i za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, Tatjana Božić i Suzana Jovanović, kao i direktori srednjih škola koji su predstavili realizovane projekte.

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, Suzana Jovanović, pozdravila je prisutne i zahvalila se školama na učešću.

 

Suzana Jovanović, članica Gradskog veća Pančevo

 

U 2019. godini ćemo i dalje u Lokalnom akcionom planu imati istu meru, ali što se tiče sredstava, biće opredeljena četiri miliona dinara zbog toga što smatramo da ova mera daje dobre efekte i utiče na kvalitet nastave. Očekujemo da prvih nedelju do deset dana marta izađu javni pozivi, tako da će biti dovoljno dugo otvoren poziv za pripremu projekta. Takođe, nadam se većem interesovanju i odzivu svih škola u Pančevu, rekla je Jovanović.

Zaključkom Gradonačelnika grada Pančeva raspisan je Javni poziv za učešće srednjih škola sa teritorije grada Pančeva na konkursu za dodelu sredstava, u vezi sa realizacijom mere: “Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje nastave” u 2018. godini. Na konkurs se javilo sedam srednjih škola sa devet predloga projekata, te je Savet za zapošljavanje grada Pančeva, dao pozitivno mišljenje za pet predloga projekata, u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Gradonačelnik grada Pančeva je prihvatio mišljenje Saveta za zapošljavanje grada Pančeva, u vezi sa realizacijom mere aktivne politike zapošljavanja “Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave” u 2018. godini i odobrio sredstva u iznosu od 1.500.000,00 za finansiranje odobrenih projekata.

 

 

Izabrani projekti za finansiranje su:

1.) Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ Pančevo – Nabavka jednoosovinskog traktora – Maestral sa snežnom frezom i rotacionom kosilicom – odobrena sredstva u iznosu od 498.360,00 dinara;

2.) Medicinska škola “Stevica Jovanović” Pančevo – Opremanje kabineta za zdravstvenu negu – odobrena sredstva u iznosu od 200.000,00 dinara;

3.) Mašinska škola “Pančevo” Pančevo – Opremanje kabineta za mehatroničare, kompjutersko upravljanje i konstruisanje – odobrena sredstva u iznosu od 342.784,00 dinara;

4.) Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ Pančevo – Opremanje kabineta za usluživanje – odobrena sredstva u iznosu od 158.856,00 dinara;

5.) Gimnazija „Uroš Predić“ Pančevo – Opremanje učionica (kabineta) sa laptopovima i zvučnicima – odobrena sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara.