DruštvoNajaveNaslovnaTurizam

Turistička organizacija opštine Budve tradicionalno na Sajmu turizma u Beogradu

Sajamske aktivnosti za Turističku organizaciju Opštine Budve počele su odmah po ulasku u novu godinu, budući da su već u januaru nastupili na sajmovima turizma održanim u Slovačkoj i Austriji.

Svoju promociju nastaviće od 21. do 24. februara kada će se Budva naći među 300 inostranih izlagača iz 50 zemalja učesnica 41. Međunarodnog beogradskog sajma turizma.

U skladu sa porukom ovogodišnjeg sajma „Leto je bliže nego što mislite“, crnogorska metropola turizma najaviće šta su sve pripremili budvanski domaćini, ugostitelji, organizatori kulturnih, umetničkih, muzičkih i drugih zabavnih dešavanja. Osim manifestacija koje će se u Budvi realizovati do kraja godine, biće predstavljeni i specijalni aranžmani hotelijera za uskršnje i prvomajske praznike, koji će najaviti skorašnji početak sezone koja je za ovaj primorski grad sve bliža.

Turistička organizacija opštine Budva predstaviće svoju destinaciju na moderno osmišljenom prostoru koji korespondira sa tradicionalnom primorskom arhitekturom. Predviđene su tri programske celine: prvog dana akcenat će biti na domaćim specijalitetima koje će nam pripremiti vredne i kreativne članice Organizacije žena Budve. Drugog dana pažnju ćemo usmeriti na specijalne uskršnje i prvomajske aranžmane koje su za sve goste iz Srbije pripremili naši hotelijeri, dok će treći dan u celosti biti posvećen manifestacijama koje su već godinama simbol Budve. U nedelju, poslednjeg dana sajma, podelićemo svim zainteresovanim posetiocima svoj promotivni materijal, a nadamo se da će posebno zadovoljni biti najmlađi, jer za njih imamo i iznenađenja, kazala je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Budve.

Ove godine u Beogradu, posetioci štanda Budvana moći će i da zavrte „točak sreće“ i osvoje neke od vrednih nagrada koje obezbeđuju budvanski ugostitelji, hotelijeri, Akva park, Sea Dance festival i mnogi drugi.

Nastup na sajmu u Beogradu posmatramo kao priliku više da još jednom podsetimo prijatelje u Srbiji da Budva nije samo vodeći turistički grad u Crnoj Gori, već da je Budva emocija koja nas povezuje već decenijama, da je Budva lepo sećanje na leto, more, ljubavi… Retki su gosti iz Srbije koji svoje odmore provode u našoj državi koji nisu boravili u Budvi, a na nama je da se dodatno potrudimo da ih zadržimo novim ponudama, novim događajima, kvalitetnijom turističkom infrastrukturom, zaključila je Liješević.

 

Manifestacija Fešta na plaži
© photography Sergej Zabijako, © Promo-Montenegro, 2018

 

Više od 70.000 posetilaca koji se na sajmu očekuju i ove godine odlična su prilika da se uspostavi neposredna komunikacija sa potencijalnim gostima, a 1.000 novinara iz zemlje i inostranstva i više hiljada medijskih objava koje su rezultat njihovih aktivnosti, prilika da se promovišu planovi i ponuda široj javnosti.

Podjednako važno – sajam je i prilika biznis susrete, potvrđivanje dobrih odnosa sa sadašnjim, sticanje budućih partnera i upoznavanje se sa novim konceptima i mogućnostima poslovanja i unapređenja istog. Tako Budvani i ovaj beogradski sajam, kao jedno od najvažnijih turističkih dešavanja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi vide kao dobru priliku da se oglase i sve svoje goste pozovu u Budvu poručujući im da je leto zaista na pragu.