DruštvoNaslovna

Ministar Đorđević posetio Kovačicu i Dnevni boravak Centra za socijalni rad

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je danas opštinu Kovačica i Dnevni boravak Centra za socijalni rad.

Ministar se sa svojim timom sastao sa predsednikom opštine Kovačica, Milanom Garaševićem i zamenikom predsednika opštine Kovačica, Jaroslavom Hrubikom.

Razgovarali su o oblastima socijalne zaštite koje su u nadležnosti opštine Kovačica, ali i o budućim projektima.

Kako je ministar Đorđević rekao ovo spada u redovan obilazak Centara za socijalni rad, ali i ustanova koja se nalaze u jednoj opštini. Na ovaj način se bolje uočavaju problemi koji su aktuelni i koje bi trebalo rešiti. Ministar je naglasio da će u budućnosti Republička i Pokrajinska vlada više sarađivati kako bi i rad ministarstva bio efikasniji.

 

 

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević zadovoljan je posetom ministra Đorđevića i kako je rekao dogovorena su dva projekta na kojima će se raditi u budućnosti.

Ministar Zoran Đorđević posetio je i Dnevni boravak u Kovačici koji je namenjen za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Ovom prilikom razgovarao je sa zaposlenima, sa korisnicima i njihovim roditeljima o pitanjima koja se tiču rada Dnevnog boravka, svakodnevnog funkcionisanja i potrebama korisnika.

Direktorka Centra za socijalni rad, Dušanka Petrak, dočekala je ministra i izrazila veliko zadovoljstvo današnjom posetom.