NaslovnaTurizam

Turistička organizacija Pančevo predstavlja se na Sajmu turizma u Beogradu

Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, od 21. do 24. februara, Turistička organizacija Pančevo predstaviće turističku ponudu grada s akcentom na nautičkom i manifestacijskom turizmu.

Koncept sajamskog nastupa ogleda se u prezentaciji turističkih potencijala i proizvoda Pančeva.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da je ova organizacija vredno radila 2018. godine, a da je tako počela i 2019. godina.

Posle Sajma u Ljubljani, Turistička organizacija Pančevo predstavlja se i u Beogradu. Akcenat nam je na nautičkom turizmu. Tokom Sajma turizma biće predstavljen i novi turistički proizvod „Nestvarne lepote Tamiša“. U pitanju je turistički proizvod na bazi polupansiona i obuhvata posetu gradu Pančevu i opštini Opovo. Turistički proizvod je usmeren na ljubitelje reke i prirode uz gastronomiju Banata. Zainteresovanima će biti ponuđen Foto-safari sa katamarana Panuka, kupanje na glogonjskoj plaži, kratak obilazak starog gradskog jezera kao i filmskog grada, objasnio je Nikola Stoilković.

Turistička organizacija Pančevo organizuje vožnje po Tamišu i do Bele stene katamaranom Panuka i sa tim aktivnostima će nastaviti i u ovoj godini.

Katamaran koji je Turistička organizacija dobila od Grada Pančeva pre dve godine vredno radi. Do sada smo prevezli više od 6.500 turista kako iz Pančeva, tako i iz okolnih mesta ali i regiona. Imali smo i veliki broj stranih turista, najbrojniji su bili iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Holandije. Zato očekujemo i da će sezona koja je pred nama biti veoma posećena. Zato smo na Sajmu, da predstavimo i nautički turizam u Pančevu. Godinama se o nautičkom turizmu u Pančevu nije pričalo. Imamo znatno bolje uslove za razvoj nautičkog turizma nakon prošlogodišnje rekonstrukcije gradskog pristana na reci Tamiš u Pančevu. Pristan je registrovan. Sada je Grad Pančevo jedan od retkih gradova koji ima registrovan pristan i sada i neki veći brodovi od našeg katamarana mogu da dođu u Pančevo i da pristanu. Nama je nautički turizam veoma bitan, jer Pančevo je jedan od retkih gradova gde se u centar grada ulazi sa vode odnosno sa reke. Mnogi građani Pančeva nisu svesni kakav biser imamo samim tim što se grad nalazi na dve reke, rekao je Nikola Stoilković.

 

Posetioci Sajma turizma će saznati nešto više o manifestaciji Dani Vajferta koja će ove godine biti organizovana peti put sredinom juna.

Manifestacije privlače najveći broj posetilaca, zbog čega ćemo pokrenuti i nove manifestacije tokom ove godine. Svake godine raste broj domaćih i stranih turista koji posećuju manifestacije na teritoriji Grada Pančeva, zbog čega ćemo nastaviti da organizujemo postojeće manifestacije, ali i da pokrećemo nove.
Jedna od njih je i manifestacija Dani suncokreta koju ćemo organizovati početkom jula ove godine, najavio je direktor Stoilković.

Među veoma posećenim manifestacijama u Pančevu su Dani Vajferta i Ulica novogodišnje čarolije s dočekom nove godine na otvorenom. Pored manifestacija koje organizuje Turistička organizacija Pančevo, u toku godine organizuje se više od 80 manifestacija od lokalnog do međunarodnog značaja, kojima daju podršku u promociji i organizovanju. U saradnji s Sekretarijatom za privredu organizuje se i Eko regata Tamiš, Dan Dunava i Novogodišnji bazar, s udruženjima građana Uskršnji bazar i razne druge manifestacije u Gradu i naseljenim mestima.

 

 

Štand Turističke organizacije Pančevo nalazi se u Hali 4 Beogradskog sajma.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts