NaslovnaTurizam

Na Sajmu u Beogradu predstavljena turistička ponuda opštine Bela Crkva

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ od 21. do 24. februara na Beogradskom sajmu održan je 41. Međunarodni beogradski sajam turizma.
Turistička organizacija opštine Bela Crkva i ove godine na Beogradskom sajmu turizma imala je svoj štand, na kome je, tokom četiri dana trajanja sajma, predstavljena turistička ponuda opštine.

Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije kaže da su predstavljena Belocrkvanska jezera, kao i prirodni potencijali, vožnja brodićem Dunavom, vodičke ture koje obuhvataju znamenitosti starog jezgra Bele Crkve, kao i izleti u zaštićena područja u okolini i susednoj Rumuniji, kao vid dodatnih aktivnosti za goste koji borave u Beloj Crkvi.

 

 

Neizostavno je bilo predstavljanje i najava Belocrkvanskog karnevala, a gošće na štandu, ujedno i promoterke našeg grada, bile su „Belocrkvanske mažoretkinje“. Prostor su dobili i predstavnici udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“, pružaoci smeštaja (Vila „TEDU“, Šumska kuća „Bubamara“ Deliblatska peščara, smeštaj „Veljković“…). Svoju ponudu predstavio je i dečji kamp „Akvalend“, uspostavljeni su novi kontakti oko proširenja ponude. Predstavilo se i Kulturno umetničko društvo „Vukomir Vidić Uča“ iz Kusića, koje je na sajamskoj bini odigralo splet igara po svom izboru, rekao je direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva Novica Jovanović.

Interesovanje za domaći turizam na ovogodišnjem sajmu bilo je na visokom nivou, a najviše je bilo potražnje za smeštajem koji je u sistemu državnih vaučera. U Beloj Crkvi nadaju se uspešnoj nastupajućoj turističkoj sezoni u svom mestu.