DruštvoNaslovna

Nacionalna služba za zapošljavanje predstavila konkurse za poslodavce iz opštine Žabalj

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje iz novosadske filijale održali su prezentaciju poslodavcima u Žablju, u zgradi opštine, sa ciljem da im približe detalje svakog od njihovih poziva i konkursa.

Direktorica novosadske filijale NSZ Tatjana Vidović prezadovoljna je odzivom, jer nije očekivala da će se tražiti mesto više.

Naš cilj je da informišemo poslodavce o svim javnim pozivima i konkursima koji su namenjeni njima, odnosno da im predstavimo ključne detalje svakog našeg poziva i konkursa, kako bismo u narednom periodu intenzivirali međusobnu saradnju i zajedničkim snagama smanjili nezaposlenost i otvorili nova radna mesta, kaže Tatjana Vidović.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić zahvalio se predstavnicima NSZ na prezentaciji i rekao da tolika posećenost pokazuje veliku zainteresovanost poslodavaca za mnogobrojne konkurse.

Važno je napomenuti da je u prethodnom periodu značajan broj lica iz opštine Žabalj izbrisan sa evidencije nezaposlenih, odnosno pronašli su radno mesto. Tačnije, oko hiljadu stanovnika opštine Žabalj u prethodne dve godine pronašli su radno mesto ili su započeli sopstveni biznis, podvukao je Božić.

 

 

Prema zvaničnim podacima, u opštini Žabalj konstantno se smanjuje broj nezaposlenih. Velika posećenost ove prezentacije i pomoć lokalne samouprave najavljuju da će se ovaj trend nastaviti i u narednom periodu.