DruštvoNaslovna

Zrenjanin: uručena priznanja za ličnost godine i sportistu godine

Priznanja za ličnost godine i pehari za „Sportistu godine“ Lista „Zrenjanin“ uručeni su na svečanosti u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” 15. marta, a gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručeno je Priznanje za ličnost godine u oblasti politike.

U prethodna dva meseca, otkako je počela sedma akcija izbora za ličnost godine, na adresu NIP „Zrenjanin” pristiglo je 10.876 glasačkih kupona, što je gotovo četiri hiljade glasačkih kupona više u odnosu na krajnji broj poslatih kupona tokom prošlogodišnje akcije.

Urednik “Zrenjanina” Dalibor Bubnjević čestitao je svim dobitnicima na uspehu rekavši da su svi koji su kandidovani pobednici. Rekao je i da su čitaoci ti koji su ocenjivali i napravili poredak, a da su zaposleni u Listu ove godine imali “problem” da prebroje rekordan broj pristiglih glasova.

 

Gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručeno je Priznanje za ličnost godine u oblasti politike

 

Zahvaljujući na Priznanju uz čestitke najuspešnijima, gradonačelnik Janjić je rekao da je veoma počastvovan što je u prilici da ih sve pozdravi, kao nagrađen, ali i kao gradonačelnik.

Stajao sam malopre kraj naših sjajnih mladih, uspešnih sportista, trenera. Skoro jedanaest hiljada glasova je pristiglo, dakle, toliko uzoraka, a znate, kada nam sa nacionalnih televizija govore o uzorcima, govore o uzorku od hiljadu dve stotine do hiljadu pet stotina, a ovde, jedanaest hiljada njih je glasalo i to je značajan broj, kazao je gradonačelnik zahvaljujući i Listu na organizaciji ovog događaja.

Pored oblasti politike, čitaoci su birali ličnosti u još šest oblasti – privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina.

U kategoriji privrede izabran je Goran Knežević, vlasnik kompanije “Gomeks”, u poljoprivredi Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, za najuspešniju u medijima proglašena je Danica Radić, vlasnica KTV Televizije, dok je u oblasti kulture najviše glasova dobio svetski poznati tenor Bela Mavrak, a u oblasti prosvete Irina Ubović, profesorka ruskog jezika u Zrenjaninskoj gimnaziji. Najviše glasova u oblasti medicine dobila je doktorka Ružica Omaljev.

Kada je reč o “Sportisti godine”, najuspešnija među seniorkama, po oceni čitalaca, jeste Marina Radičević, karatistkinja “Zadrugara”, u konkurenciji seniora pobednik je Ilija Majstorović stonoteniser “Banata”, dok je kod juniorki najviše glasova dobila Vladana Obrenić, karatistkinja KK “Zrenajnin”, a kod juniora odbojkaš “Klek Srbijašume” Mateja Petrović. Kuglaški klub “Kristal” pobedio je u kategoriji ženskih ekipa, a u konkurenciji muških Stonoteniserski klub “Banat”. Najuspešniji trener je Vojislav Trajković – Rvački klub “Proleter”.

 

foto: www.zrenjanin.rs