DruštvoNaslovna

Maja Vitman: obezbeđen novac za završetak zgrade Zavoda za javno zdravlje Pančevo

Završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje Pančevo nijednog trenutka nije bio doveden u pitanju, posebno jer se taj projekat nalazi u Strategiji razvoja grada Pančeva kao krovnom strateškom dokumentu.

Kako je Maja Vitman, gradski menadžer Grada Pančeva izjavila, novac je obezbeđen i vrlo brzo biće poznati detalji oko realizacije ovog projekta.

Pančevo je odgovorna lokalna samouprava koja ima svoj krovni strateški dokument, to je Strategija razvoja grada Pančeva, kojim je definisano i odgovorno ponašanje u oblasti zdravstva što je potvrđeno i kroz projekat rekonstrukcije Internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo. Jedna od aktivnosti je i nastavak izgradnje zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu. Sredstva su obezbeđena za nastavak radova o čemu će javnost i građani biti blagovremeno, tačno i u najskorije vreme obavešteni, kaže Vitman.

Kako je objasnila, sredstva u ovom konkretnom slučaju nisu obezbeđena preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, već su obezbeđena iz drugog izvora finansiranja.

Preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine do sada su finansirani i sufinansirani brojni projekti u Pančevu, pa i projekat za Interno odeljenje Opšte bolnice, kao kapitalni projekat za Pančevo i Južni Banat. Sufinansirani su radovi na izgradnji saobraćajnice Crepajački put. Takođe, preko Uprave za kapitalna ulaganja finansirana je i 3. faza izgradnje saobraćajnice „7. Nova“, a sufinasiraju i završetak radova sportskog terena u OŠ Đura Jakšić u Pančevu.

Iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansirana su i dva velika kapitalna projekta, odnose se na drugu i treću fazu izgradnje Potamiškog kolektora, podsetila je Maja Vitman.