Društvo

Predsednik MZ Dolovo o incidentu ispred pekare: Bilo je napeto, pokušao sam da smirim situaciju

Predsednik MZ Dolovo Dragoslav Gligorijev izjavio je da je u pitanju spontano okupljanje i da je on odmah nakon saznanja da su se građani okupili ispred pekare došao na lice mesta, kako bi sa njima razgovarao i smirio situaciju, koja je u pojedinim trenucima bila izuzetno napeta.

Razgovarao sam sa građanima, pokušavao da smirim napetu situaciju zamolivši da puste nadležne organe da rade svoj posao u vezi celog slučaja, naveo je on za portal Republika.

Prema njegovim rečima, građani, uprkos tome što su bili krajnje izrevoltirani provokacijama od strane vlasnika pekare, pokazali su suzdržanost i nereagovanje na dodatne provokacije.

Gligorijev ističe da je ubzo na lice mesta stigla i policija.

Na kraju su okupljeni građani predali peticiju predsedniku Mesne zajednice, u kojoj traže zatvaranje pekare Dva goluba u Dolovu, zbog nacionalističkih objava na društvenim mrežama koje simbolizuju dvoglavog Albanskog orla i poziranje vlasnika sa vatrenin oružjem, što smatraju direktnim pretnjama, uz molbu da je on dalje prosledi nadležnim državnim institucijama, ističe Gligorijev.

Gligorijev dodaje da su vlasnici poreklom iz Prizrena u Dolovu otvorili pekaru 2015. godine, da u ovom mestu ne žive i nisu u nekoj bliskoj komunikaciji sa lokalnim stanovništvom.

Ali i naglašava da ovakva provokacija do sada nije zabeležena.

Dolovo je multinacionalna sredina u kome pored srpskog naroda žive i pripadnici rumunske nacionalne manjine i drugi, uz međusobno poštovanje, slogu i toleranciju, kaže Dragoslav Gligorijev.

 

Izvor: Republika