NaslovnaSport

Vladimir Batez obišao sportske objekte na teritoriji Alibunara

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je danas školske i sportske objekte na teritoriji opštine Alibunar, sa ciljem sanacije sportske infrastrukture i razvoja sporta na ovom području u budućem periodu.

Batez je u radnoj poseti opštini Alibunar posetio teren OŠ „Miloš Crnjanski“ i salu u Svetosavskom domu u Ilandži, školsku salu, svlačionice i fudbalski teren u Seleušu, sportsku salu u Nikolincima, sportsku salu i fudbalski teren u Banatskom Karlovcu i Deliblatsku peščaru.

Ova radna poseta upriličena je sa ciljem potencijalnog konkurisanja opštine Alibunar za sanaciju sportske infrastrukture, s obzirom da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao konkurs za revitalizaciju sportskih objekata pri školama.

 

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja opredelila 78 miliona dinara za završetak izgradnje sportske hale u Alibunaru, a Pokrajinski sekretarijat za sport će dati podršku razvoju školskog sporta i sporta uopšte na ovom području, istakao je Batez.

Takođe, on je rekao da je nakon ove posete njegovo mišljenje da je od svih objekata i lokaliteta koje je obišao, najlošija situacija u Ilandži i Nikolincima.

 

U odlično organizovanoj poseti za koju je bio zadužen generalni sekretar Sportskog saveza Alibunar Davor Petrović, a kojoj su prisustvovali i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić i njihovi saradnici, Batez je imao prilike da vidi realno stanje sportskih objekata u opštini, da se upozna sa stručnim osobljem svakog lokaliteta i čuje koji su najveći problemi sa kojima se suočavaju, kao i da se bliže upozna sa prioritetima i planovima lokalnog rukovodstva vezanih za sport.