DruštvoNaslovna

Pančevo: svečana akademija 72. specijalne brigade povodom 20 godina od početka NATO agresije

U Domu Vojske u Pančevu danas je održana svečana akademija 72. specijalne brigade povodom obeležavanja dvadeset godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Otvorena je i izložba fotografija nastalih za vreme 78 dana bombardovanja 1999. godine. U pitanju je izložba fotografija autora Milana Čulića i koautora Dejana Zdravkovića.

Hor PSCPD

Izložene slike svedoče o vremenu kada je jedna evropska zemlja, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN razarana na pragu 21. veka.

U Domu vojske održana je i svečana akademija 72. specijalne brigade Vojske Srbije, kojom je obeležena dvadesetogodišnjica početka agresije. Pukovnik u penziji Miodrag Kapor kaže da Udruženje prijatelja 72. Specijalne brigade za glavni cilj ima negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije. Pukovnik Kapor je istakao da treba oprostiti, ali ne zaboraviti nikad.

U muzičko scenskom programu učestvovalo je Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, učenici muzičke škole „Jovan Bandur“, baletske škole „Dimitrije Parlić“ i KUD „Neolit“ iz Starčeva.