DruštvoNaslovna

Predsednik Opštine Žabalj posetio proizvođače sira iz Čuruga

U okviru strategije unapređenja kvaliteta života i poboljšanja životnog standarda građana, predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić posetio je, sa saradnicima, Poljoprivredno gazdinstvo Radišić iz Čuruga, koje proizvodi različite vrste sira pod nazivom „Farmer“.

Porodica Radišić je zaista primer ozbiljne, predane i proizvodnje visokog kvaliteta. Upravo tako treba da izgleda jedan zatvoren ciklus proizvodnje, od uzgoja ratarskih kultura za prehranu stoke, pa do finalnog proivoda – sira. Lokalna samouprava će nastojati da pomaže ovakvim gazdinstvima, fokusira se na njihovu promociju i samim tim stvori brend, i ozbiljne promotere, naglasio je Božić.

Zorica Radišić kaže da se proizvodnjom sira bave godinama, s tim što konstantno unapređuju, modernizuju i usavršavaju svoju proizvodnju, uz proširenje ponude.

Ono što je primat u našoj ponudi su svakako rolovani sirevi, koji su, slobodno mogu reći naš brend, a uz to proizvodimo i tradicionalno sitni sir, kriške, gaudu, kačkavalj, a od skoro imamo u našoj ponudi i parmezan. Moja zamisao je ”Butik sira”, kao mesta gde bismo mogli da prezentujemo i izložimo sve naše mlečne proizvode, kaže Zorica Radišić.

Čelnici opštine i proizvođači usaglasili su se da postoji veliki turistički potencijal na području opštine Žabalj, koji treba iskoristiti u svrhu izgradnje brenda koji će biti prepoznatljiv u celoj državi, regionu, pa i u svetu.