AktuelnoInformacijeNaslovna

Beograd: Izmene u saobraćaju od 1. aprila zbog radova na Trgu republike

U ponedeljak, 1. aprila, počeće druga faza radova na Trgu republike što će dovesti do velikih izmena u saobraćaju u ovom delu grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja.

Kako je najavljeno iz GSP-a izmene na autobuskim i trolejbuskim linijama važiće do 15. juna.

U izjavi za TV Prva pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je posebno skrenuo pažnju građanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase.

Trolejbuske linije 21, 22 i 29 će biti skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice kralja Milana i Nemanjine. Linije 19, 28 i 41 će biti ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog „šatl” autobusa od Slavije do Palate „Albanija”, sa nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate „Albanija”, dok će linije koje su do sada stajale na Trgu republike kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom, rekao je Mladenović.

On je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji. Očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra mada ćemo se truditi da to bude i ranije, istakao je Mladenović.

On je naglasio da nas posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga republike, da će to biti jedan moderan i lep trg sa velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.