NajaveNaslovna

Pančevo: Muzičko-scenski recital „Lice ljubavi“

Dramska sekcija Udruženja MNRO iz Pančeva ponovo će izvesti predstavu, muzičko-scenski recital „Lice ljubavi“, u Pančevu, ali ovog puta u dvorani Kulturnog centra.

Predstava je na repertoaru Kulturnog centra Pančevo u ponedeljak, 22. aprila u 19:30 časova.

Osim članova Udruženja MNRO u ovom projektu učestvuju i članice Plesnog studija „Lana“ iz Pančeva sa kojim je zajednički pripremljeno pet muzičkih tačaka.

Recital je sastavljen od četiri povezane celine. Lajt motiv rada na predstavi su reči Nikole Tesle: Da, istina je da ja uvek preduzimam više nego što mogu da ostvarim.

U prvom delu će se govoriti o Univerzalnoj povelji o pravima ljudi koja ove godine slavi sedam decenija od ustanovljenja.

U drugom i trećem delu će se publika upoznati sa mudrim citatima, izrekama i poezijom koja govori o ljubavi i prijateljstvu. Sama završnica predstave, sa više od dvadeset izvođača na sceni, predstavlja malo iznenađenje za gledaoce. Svi učesnici recitala će biti obučeni kao mornari i tri muzičke numere će biti vezane za ovu temu a osnovnu ilustraciju za ovu ideju pronašli su u stihovima Mike Antića: „Idi i vidi, što su mornari, divna dečurlija i drugari. Mornari i zvezde čudesno znaju, da večno namiguju i večno traju.“.

Tekst i režiju je radila Aleksandra Ksenija Milosavljević.

Predstava je premijerno izvedena 4. decembra 2018. godine u Dvorani Apolo u Pančevu.