DruštvoNaslovna

Gradsko veće Pančevo: raspisuju se konkursi za direktore u tri javna preduzeća

Na 242. sednici Gradskog veća usvojen je Predlog zaključka u vezi sa organizacijom Sajma zapošljavanja u 2019. godini i Nacrt odluke o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Pančevo.

Sajam zapošljavanja u 2019. godini, koji je predviđen Lokalnim akcionim planom, kao jedna od mera aktivne politike zapošljavanja, biće održan 8. maja od 11 do 13 sati na Korzou. Biće postavljeno 42 štanda za poslodavce sa kojima će nezaposleni imati neposredan kontakt i priliku da razmene potrebne informacije o slobodnim radnim mestima. Grad Pančevo predstaviće konkurse kojima se podstiče smanjenje nezaposlenosti u gradu i koji su raspisani prošle nedelje.

Članovi Gradskog veća usvojili su Nacrt odluke o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Pančevo. Konkursi će biti raspisani za imenovanje direktora u JKP „Higijena“, JKP „Grejanje“ i za Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“.

Usvojeni su i finansijski izveštaji o poslovanju mesnih zajednica: „Centar“, „Kotež“, „Stari Tamiš“ i „Vojlovica“.

Članovi gradskog veća usvojili su zaključak kojim se manifestacija Dani Vajferta 2019 proglašava gradskom manifestacijom. Ovogodišnja manifestacija biće održana od 14. do 16. juna na više lokacija u Pančevu.
Usvojen je i nacrt odluke o uređenju saobraćaja na teritoriji grada Pančeva.