DruštvoNaslovna

Bačka Topola: Uređuje se put do groblja u Tomislavcima

Počelo je uređenje atarskog puta koji vodi do seoskog groblja u Tomislavcima. Stanovnici ovog sela imaju taj problem još od osnivanja sela 1921. godine, jer put do groblja nikad nije uređen.

Saša Srdić i Gabor Kišlinder

Radove na uređenju puta obišli su predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder i predsednik Skupštine opštine Saša Srdić, a kraj radova očekuje se do kraja maja.

Građani Tomislavaca naveli su uređenje puta do groblja kao prioritet kada je njihovo mesto u pitanju. U ovoj lokalnoj samoupravi postoji i mesni samodoprinos, te građani svakog sela sami odlučuju koji radovi će se obavljati u kom mestu, uz punu podršku opštine.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić kaže da je rok za izvođenje radova 45 radnih dana. Za izvođača je izabrana firma „Lukač putevi” iz Temerina.

Uređuje se put koji vodi do seoskog groblja u Tomislavcima koje je udaljeno više od jednog kilometra od sela i koje predstavlja problem meštanima od samog osnivanja sela, dakle skoro čitav vek. Sada građani Tomislavaca neće imati problema kada su loši vremenski uslovi, jer je umelo da se napravi blato i da put bude neprolazan, ili je leti dolazilo do stvaranja velike prašine, već će imati normalan put do groblja, kaže Saša Srdić.

Vrednost radova je 15,7 miliona dinara bez pdv-a, odnosno sa porezom 18,8 miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta Opštine.

Tekst i foto: M. Stakić

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Bačke Topole“, koji se realizuje uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.