DruštvoNaslovna

U Pančevu održano regionalno takmičenje u programiranju robota

U Mašinskoj školi „Pančevo“ je u petak, 12. aprila održano 6. regionalno takmičenje učenika mašinskih škola Vojvodine u programiranju robota.

Pored Mašinske škole „Pančevo“ koja je nastupila sa tri ekipe, učestvovale su još Srednja tehnička škola iz Sombora i PTSC „Besedef Jožef“ iz Kanjiže sa po dve ekipe.

Svi timovi su se nadmetali u rešavanju tri zadatka na odgovarajućem poligonu za kretanje robota.

Prvi zadatak bilo je otvaranje vrata magacina i prenošenje kocki, drugi – crtanje geometrijskog oblika, dok je treći bilo kretanje kroz lavirint.

Šest ekipa je koristilo Lego EV3 robota, dok je jedan tim iz Mašinske škole Pančevo koristio robota sopstvene konstrukcije na bazi Arduino mikrokontrolera.

Prvo mesto je osvojila ekipa škole iz Sombora u sastavu Luka Janeš i Viktor Salaj, drugo mesto zauzeli su Viktor Kovač i Akoš Perželt (Kanjiža), a treće mesto Bence Antonci i Gabor Božonji takođe iz Kanjiže. Ove tri ekipe su ostvarile i plasman na republičko takmičenje.

 

Učesnici takmičenja iz Mašinske škole Pančevo

 

Ekipe Mašinske škole Pančevo zauzele su 4. (Nikola Peštanac i Željko Farkaš), 5. (Marjan Mitrović i Filip Šaponja) i 7. mesto (Denis Dudaš i Nikola Stojanov). Mentori takmičara učenika Mašinske škole Pančevo bili su profesori Nenad Milenković i Nebojša Damjanov.

Šesto mesto zauzeli su učenici iz Sombora Dragan Krga i Dejan Miljuš.

 

Predstavnici svih timova na takmičenju i njihovi mentori