DruštvoNaslovna

Ambasador Kipra Konstantinos Eliades posetio opštinu Žabalj

Ambasador Republike Kipar Konstantinos Eliades posetio je Opštinu Žabalj. Nakon sastanka u zgradi lokalne samouprave, Eliades je sa predsednikom opštine Čedomirom Božićem posetio Hram Svetog Vaznesenja u Čurugu i Park prirode Jegrička, gde su zajedno zasadili drvo prijateljstva.

S obzirom na to da je golf teren jedan od simbola opštine Žabalj, ambasador se sa svojim saradnicima oprobao i u igranju tog sporta.

Danas nam je u poseti ambasador Kipra, što je veoma značajno za jednu malu opštinu kao što je naša, a u smislu ostvarivanja prijateljstava sa stranim opštinama. Prilikom ove posete ambasador je posetio Žabalj i Čurug, i upoznao se sa jednim delom potencijala opštine Žabalj. Iskreno se nadam da ćemo moći ponovo da ugostimo prijatelje sa Kipra i upoznamo ih i sa drugim lepotama naše opštine, rekao je Čedomir Božić.

 

 

Konstantinos Eliades kaže da voli da obilazi gradove i opštine širom Srbije, radi promovisanja saradnje između Kipra i Srbije.

Zbog toga sam ovde. Danas sam se susreo sa predsednikom opštine Žabalj Čedomirom Božićem i razgovarali smo o budućoj saradnji sa određenim gradovima i opštinama na Kipru. Na taj način pokušaćemo da uspostavimo zvanično prijateljstvo između Opštine Žabalj i određenih gradova i opština na Kipru. Svaki grad u Srbiji ima neki svoj šarm, a ono što Žabalj izdvaja od drugih je veliki potencijal, uprkos tome što je mala opština. Žabalj je jedinstven na svoj način, veoma je dinamčna opština i siguran sam da ću se vratiti ponovo, rekao je Konstantinos Eliades.

Delegacija Opštine Žabalj pozvana je da ove godine poseti Kipar i tom prilikom uspostavi saradnju sa nekim od tamošnjih opština i gradova.