NajaveNaslovna

Pančevo: foto konkurs „Objektivom kroz svet oko nas 2019“

Devetu godinu za redom, Zavod za javno zdravlje Pančevo organizuje foto konkurs i izložbu ekološki angažovanih fotografija posvećenih Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je “Povratak prirodi”.

Želimo da ukažemo na neophodan povratak prirodi i očuvanju biljnog i životinjskog sveta, za akcentom na važnost svog živog sveta i važnost unapređenja kvaliteta vazduha. Cilj nam je da istaknemo da ljudi nisu sami na ovome svetu, da u prirodi moramo poštovati sav život, i da je potrebno da se iz svog urbanog, modernog, virtuelnog, tehnološki često prenatrpanog sveta – vratimo prirodi.

Zamišljeno je da nakon konkursa, izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije. Mesta na kojima se ogleda sva lepota Srbije, obnavljajuća, lekovita moć njene prirode, živi svet koji je tu pored nas, ali i mesta na kojima vazduh ima boju, voda neprijatno miriše i na fotografiji, otpad pravi „spomenike“…

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine SRBIJE.

Fotokonkurs se sprovodi prema Pravilniku Foto saveza Srbije, učešće je BEZ KOTIZACIJE, a rok za prijem radova je 12. maj. Propozicije i prijavni list mogu se naći na sajtu Zavoda www.zjzpa.org.rs i na sajtu Foto saveza Srbije www.fotoss.org

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija bira selektor Miroslav Predojević, majstor fotografije Foto saveza Srbije.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina i Izložba fotografije odraslih autora, biće deo Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije (2019/44).