DruštvoNaslovna

Skupština Pančevo: ZF ustupljeno zemljište bez naknade za nastavak investicije

Skupština grada Pančeva danas je vanredno zasedala, razmatrajući samo dve tačke. Druga, koja se odnosila na kompaniju ZF, ticala se usvajanja Rešenja kojim se otuđuje građevinsko zemljište za realizaciju druge faze projekta ove kompanije.
Odbornici su usvojili Rešenje kojim se otuđuje građevinsko zemljište u Severnoj poslovnoj zoni kako bi počela da se realizuje druga faza investicionog projekta fabrike ZF.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova stvoreni su uslovi da se prvih dana maja krene sa realizacijom drugog ciklusa. To se odnosi na izgradnju još jednog proizvodnog pogona, površine 30 hiljada kvadrata i naučno-istraživačkog centra površine 5.000 kvadrata. Biće zaposleno još 460 radnika u proizvodnom pogonu i više od 100 visoko obrazovnih radnika.

Tokom realizacije projekta stvara se mogućnost za nove vidove zapošljavanja, odnosno rada sektora usluga, a kasnije i za rad sektora komunalnih usluga. Pavlov je naglasio i da će pozitivni efekti biti vidljivi u nastupajućem periodu.

Kroz ovu investiciju biće i povećanja javnih prihoda, a i mesečne zarade uvedene u legalne tokove, odnosno celokupna zarada radnika biće isplaćivana preko računa.

Gradonačelnik je još jednom naglasio da je ova investicija bitna za Pančevo, Srbiju, ali i za regonalni ekonomski razvoj.