NaslovnaSport

Kačarevo: organizovan prvi međunarodni turnir za mlade džudiste

U Kačarevu je 5. maja održan prvi međunarodni turnir za mlade džudiste u organizaciji Džudo kluba „Jedinstvo“.
Na turniru je učestvovalo oko 300 takmičara iz 32 kluba.

Pored domaćih takmičara nastupili su i gosti iz Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Republike Srpske. Ukupni pobednik turnira je Džudo klub Dinamo iz Pančeva.

Turnir za mlađe kategorije u džudou okupio je mlade sportiste iz cele Srbije i zemlja iz regiona. Nekima je ovo bilo i prvo takmičenje i dobijanje prvih iskustava.

Organizatori, Džudo klub „Jedinstvo“ iz Kačareva veoma su zadovoljni odzivom dece na prvom turniru. Saša Anđelović, trener kaže da se na turniru takmičilo 38 dece iz Kačareva a svi najmlađi učesnici dobili su zlatne medalje.

Veliki napor i trud su doveli do organizacije ovog turnira. Izuzetno sam ponosan što smo uspeli da animiramo 32 ekipe iz zemlje i okruženja koje su došle da uveličaju ovu manifestaciju. Takođe izvršili smo i promociju „inkluzivnog džudoa“ prvi put na ovakvim turnirima u Srbiji. Obezbedili smo nagrade za prvih deset ekipa u ukupnom plasmanu u vidu tabli slanine koja je i brend našeg mesta. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim gostima, roditeljima i prijateljima kluba bez kojih bi naš trud bio uzaludan, rekao je Anđelović.

Džudo klub „Dinamo“ je jedan od klubova koji ima najbolje takmičare u uzrastu od 8 do 12 godina, rekao je Ljuba Stanišić, trener. U Kačarevu se takmičilo tridesetoro dece iz Pančeva.

Najboja ekipa osvojila je pehar, a za najbolje takmičare obezbeđene su zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Takmičari klubova iz Pančeva i okoline osvojili su 32 medalje i to 5 zlatnih, 11 srebrnih i 16 bronzanih medalja, dok su klubovi osvojili 4 pehara i to: DžK Dinamo kao najusepešnija ekipa turnira i sveukupni pobednik, kao i u kategoriji mlađih poletaraca i starijih poletaraca, dok je ekipa DžK Jedinstvo osvojila pehar kao najuspešnija ekipa mlađih pionirki.

 

Foto: M. Sekulović