DruštvoNaslovna

Alibunar: održana konferencija za zdravstvene radnike

U velikoj sali Skupštine opštine Alibunar održana je 8. maja mini konferencija na temu projekta „Unapređenje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji – duži život“.

Radi se o IPA projektu prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Partneri u ovom projektu su Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ Vršac, Specijalna bolnica „Sveti Luka“ iz Smedereva i Univerzitet za medicinu i farmaciju „Viktor Babeš“ iz Temišvara.

Dr Tatjana Voskresenski koja je ujedno i rukovodilac projekta značajnog za naš region predstavila je rezultate u dosadašnjoj realizaciji ovog projekta poput: nabavke novog 64-slajsnog Siemens skenera za potrebe bolnice u Vršcu, edukacije zdravstvenih radnika, renoviranje Neuropsihijatrijske bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu kao i edukacija građana.

Nabavka novog skenera omogućuje formiranje Centra za dijagnostiku za lečenje u Vršcu čime se i osiguranicima sa teritorije opštine Alibunar omogućava pristup lečenju uz pomoć ove napredne tehnologije.

Održana je i kratka edukacija na temu „Prevencije kardiovaskularnih bolesti“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici specijalne bolnice iz Vršca, lokalne samouprave, Doma zdravlja kao i veliki broj zainteresovanih građana.