NaslovnaSport

Ragbi: reprezentacija Srbije pobedila Sloveniju

Pred krcatim tribinama stadiona u Starčevu, reprezentacija Srbije je dočekala reprezentaciju Slovenije u okviru trećeg kola “Rugby Europe International Championship”.

Reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 38 : 30.

Utakmica je počela sa obostranimi ispitivanjem snaga, da bi sredinom poluvremena Nikola Stanković iz kaznenog udarca doneo prednost Srbiji od 3-0, to je razmrdalo igrače iz „dežele“ i igrač skrama Blaž Pilko postiže prvi esej i preokreće rezultat na 3-5 u 25 minutu.

Publika na tribinama u Starčevu

Utakmica kao da je tek tada počela, jer od tog trenutka ređaju se poeni kao na filmskoj traci.

Nikola Stanković postiže prvi esej za Srbiju u 31 minutu, a Igor Dejanović uspešno izvodi transformaciju i vraća prednost na strani Srbije od 10-5.

Do kraja poluvremena videli smo još po jedan esej na obe strane, prvo je Grega Miljuš izjednačio na 10-10, a prednost Srbiji od 15-10 na poluvremenu doneo je Istok Totić.

Drugo poluvreme je počelo poentiranjem i uspešnom transformacijom Nikole Stankovića za 22-10, na šta su Slovenci odgovorili esejem preko Tita Hočevara i transformcijom Kavčić Petra.

Stankovič i Kavčić su svoj šuterski duel nastavili po jednim uspešnim izvedenim kaznenim udarcem za 25-20 polovinom drugog poluvremena.

Naši momci kao da su tek tada dodali gas i u narednih deset minuta postižu još dva eseja preko Jankovića i Vraneša i odlaze na nedostižnih 35-20 sve što smo videli do kraja utakmice je esej Miljuša i pretvaranje Kavčića za konačnih 35-27 u korist Srbije.

Iz ove pobede Srbija je osvojila 5 poena (4 za pobedu i bonus za postignuta 4 eseja), dok je Slovenija osvojila 1 poen, pa je sada stanje pred poslednje 4. kolo sledeće:

1. Bugarska 4 3 0 1 12
2. Srbija 3 2 0 1 10
3. Slovenija 3 2 0 1 9
4. Andora 3 1 0 2 4
5. Slovačka 3 0 0 3 0

Sledećeg vikenda završava se takmičenje utakmicama Slovenija – Slovačka i Andora – Srbija. Pobedom na Pirinejima naša reprezentacija bi osvojila prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja.

Ljubomir Bukvić trener skram nam je rekao da je ova podmlađena selekcija ostavila srce na terenu.

Zato rezultat nije mogao da izostane. Pobeđena je favorizovana reprezentacija Slovenije i sada su nam vrata višeg ranga takmičenja širom otvorena, rekao je Bukvić.

Trener linije Aleksandar Poprečica je prezadovoljan nastupom naših momaka.

Kao što sam i rekao u najavi utakmice da je grupa veoma izjednačena to se videlo i sada u Starčevu. Iskoristio bih ovu priliku da se pre svega zahvalim ovoj divnoj publici koja je došla u ovolikom broju i koja nas je bodrila od početka do kraja utakmice, rekao je Poprečica.

Srbija: Rodić, Jovanović, Vraneš – Ranković, Karanović – Nešić, Ćosović, Totić – Milinković – Stanković, Janković, Živanov, Šošić, Parojčić, Dejanović rezerve: Rikalović, Ljubičić, Matejić, Kapor, Srećković, Babić, Božić, Nikolić

Slovenija: Hočevar, Okić I., Pilko – Dobnikar, Puš – Fogec, Šerćer, Miljuš – Redelj-Šemirov – Kavčić, Lazić, Mihelić, Penko, Kadunc, Okić G. rezerve: Pelko, Magušar, Gantar, Kapun, Mitrović, Jamnik, Volavšek

 

 

Predigru ove utakmice činio je završni turnir KUP-a Srbije u konkurenciji petlića i u konkurenciji pionira.

Radivoje Ćosić ispred tehničkog organizatora ove manifestacije nam je kazao da se više od 200 dece se okupilo u Starčevu.

Oni su pokazali svoje znanje za šta su bili nagrađeni medaljama i peharima. Najuspešniji su bili pioniri i petlići Crvene Zvezde. Moram da se zahvalim Udruženju žena „Neolit“ iz Starčeva koje je i ovog puta obezbedilo đakonije iz domaće kuhinje za sve takmičare, rekao je Ćosić.

Tekst: M. Sekulović
Foto: Goran Milošević