DruštvoNaslovna

Bačka Topola: Prolećno čišćenje nakon prvomajskih praznika

Lokalna samouprava Bačke Topole organizovala je prolećno čišćenje šetališta, farbanje klupa i skupljanje smeća kraj Bačkotopolskog jezera, uz učešće građana, institucija i civilnih organizacija.

Njihov cilj je bio da se nakon prvomajskih praznika, u duhu prolećnog obnavljanja prirode, zajedničkom akcijom uredi priobalno šetalište.

Građanima je upućena i molba da uređivanje i ulepšavanje obave i ispred svojih kuća.

Rukavice, džakovi i sredstva za bojenje su bili obezbeđeni, a učesnici akcije doneli su metle, ašove, grabulje i makaze za orezivanje.

Na akciji održanoj 10. maja, koju je organizovala Opštinska uprava i Mesna zajednica Bačke Topole, povodom „Dana planete zemlje“, u zavidnom broju, učestvovali su i članovi Ekološkog udruženja ribolovaca „Jezero“.

Jedna ekipa uredila je obalu jezera u reonu „Karađorđevačkog mosta“, druga ekipa je učestvovala u čišćenju i uređenju šume i obale posle vetrenjače, a treća ekipa je pripremala za betoniranje rampu kod molova za invalide…

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Bačke Topole“, koji se realizuje uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.