DruštvoNaslovna

Žabalj: do reforme lokalnih finansija uz pomoć Švajcarske

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić potpisao je Memorandum o saradnji između lokalne samouprave i švajcarskog Državnog sekretarijata za ekonomske poslove, čime je započeta saradnja u okviru projekta RELOF2 – Reforma lokalnih finansija.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, zamenica direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler, pomoćnica ministra privrede Dubravka Drakulić, kao i direktorka projekta RELOF2 dr Ana Jolović.

Moram da istaknem da sam veoma zadovoljan što je Opština Žabalj ušla u jedan ovako značajan projekat, kroz koji ćemo vidno da unapredimo finansijsko upravljanje i kontrolu na lokalnom nivou. Opština Žabalj je aktivna u svakom segmentu i zastupljena je u svim pojektima kada je unapređenje lokalne samouprave u pitanju, naglasio je Čedomir Božić.

Nakon svečanosti potpisivanja, održana je panel-diskusija na temu lokalnih javnih finansija, čiji su učesnici bili državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak, predsednik Saveta Državne revizorske institucije dr Duško Pejović, rukovodilac Grupe za metodologiju rada i razvoj interne revizije Centralne jedinice za harmonizaciju Ministarstva finansija Zoran Živković i načelnik gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj grada Sremska Mitrovica Duško Šarošković.