DruštvoNaslovna

Počeli radovi na rekonstrukciji puta Baranda – Sakule

Radovi na rekonstrukciji puta Baranda – Sakule l faza, u dužini od 7,7 km počeli su danas, a put će biti zatvoren za saobraćaj do 1. jula.

Po dinimaci radova, prve kvadrate asfalta očekujemo krajem ovog meseca. Decenijski problem sakuljana polako postaje prošlost, a građani će dobiti bezbedan, savremen i moderan put kakav su odavno zaslužili.

Dr Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo kaže da je ovo kapitalni projekat i za Sakule i za Opštinu Opovo.

Ovaj putni pravac je u izuzetno lošem stanju, zbog čega je otežan normalan saobraćaj, a na žalost svedoci smo i brojnih saobraćajnih nezgoda često sa fatalnim ishodima. Od dana kada sam preuzeo funkciju predsednika opštine pokušavao sam na sve moguće načine da obezbedim sredstva za rekonstrukciju i konačno, nakon posete našoj opštini i razgovora sa predsednikom Republike Srbije Alksandrom Vučićem, i kasnije sastanka sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, uspeli smo da dobijemo ovaj izuzetno značajan projekat čija je vrednost 270 miliona dinara. Međutim, zbog dinamike radova, prinuđeni smo da ovaj putni pravac potpuno zatvorimo za saobraćaj dok se izvode radovi, najavio je Zoran Tasić.

Radovi na rekonstrukciji puta Baranda – Sakule l faza, u dužini od 7,7 km (foto: FB privatna arhiva)

On kaže da će na taj način radovi biti drastično ubrzani, ali i značajno kvalitetniji jer će se raditi po celoj širini. Osim zamene kolovoznog zastora, radiće se i bankine, a u planu je i postavljanje snegobrana.

Siguran sam da će rezultat ovog projekta i dobijanje moderne saobraćajne infrastrukture zadovoljiti sve građane Sakula i zato vas molim za strpljenje do 1. jula, zaključio je dr Zoran Tasić.

Izvor: Glas Opova