DruštvoNaslovna

Izložba preduzetničkih veština žena u Žablju

U dvorištu Biblioteke „Veljko Petrović“ u Žablju u subotu, 18. maja, Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine održao je treću “Izložbu preduzetničkih veština žena u gradu”.

detalj s izložbe

Na izložbi su predstavljene aktivnosti udruženja žena i preduzetnica iz opština Žabalj, Temerin i Bečej.

Cilj je bio promovisati ženski aktivizam na lokalnom nivou i široj javnosti ukazati na preduzetničke i turističke potencijale proizvoda žena iz Vojvodine.

Na izložbi se predstavilo 20 udruženja žena koja su posetiocima izložbe izložila svoje proizvode od kože, pustovane vune, slike i druge rukotvorine.

Na manifestaciji je bilo i tradicionalnih slatkih i slanih jela.

 

Diana Milović

 

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini, već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena na lokalnom nivou, vodeći se činjenicom da doprinos žena turizmu može biti veoma dragocen u smislu promocije regiona Vojvodine, očuvanja kulture nekog mesta, ali i poboljšanja opšte socio-ekonomske slike lokalne sredine, rekla je Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova.

 

 

Izložbu su otvorili direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović, predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.