DruštvoNaslovna

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u poseti Gospođincima

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sa predsednikom opštine Žabalj Čedomirom Božićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredom Vukom Radojevićem 17. maja obišao je poljoprivredno gazdinstvo Salonski u Gospođincima.

Poljoprivredno gazdinstvo Salonski je jedan od primera poljoprivrednih proizvođača koji beleži odlične rezultate u sektoru povrtarstva. Postali smo izvoznici šargarepe u periodu proteklih pet-šest godina, što je dokaz da u tako kratkom periodu situacija može da se promeni primenom najsavremenijim tehnoloških rešenja, rekao je Nedimović.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević prilikom obilaska postrojenja za preradu povrća izrazio je veliko zadovoljstvo radom poljoprivrednog gazdinstva Salonski.

 

 

Ovakav vid proizvodnje potrebno je forsirati i ulagati sredstva, jer samo na taj način se može postići zadovoljavajući prihod po jedinici površine, istakao je Radojević.

Opština Žabalj izdvaja značajna sredstva kada je u pitanju agrar, kako kaže njen predsednik Čedomir Božić, a ove godine će nekoliko podsticajnih mera opredeliti ka malim poljoprivrednim proizvođačima.

Pre svega, subvencionisaćemo kamate na kratkoročne poljoprivredne kredite, koji će biti namenjeni isključivo za setvu, a opredelićemo i sredstva namenjena za stočarstvo. Osim toga, započinjemo projekat elektrifikacije polja, s obzirom na to da nastojimo da sve veći broj površina bude pokriven sistemima za navodnjavanje, rekao je Božić.

 

 

Nedimović, Radojević i Božić su, prilikom posete, razgovarali sa pedesetak poljoprivrednika iz sva četiri mesta opštine Žabalj, kada je bilo reči o njihovim potrebama i o rešavanju trenutnih problema.