DruštvoNaslovna

Subotica regresira prevoz srednjoškolcima uz pomoć pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada je u Novom Sadu predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini dodelila sredstva u iznosu od 182 miliona dinara namenjenih za regresiranje prevoza za 20.819 učenika srednjih škola.

U ime grada Subotice ugovor o dodeli sredstava za prevoz učenika srednjih škola u iznosu od 12.517.372 dinara potpisala je sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci.

Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice nisu broj, to je suština našeg opstanka i tako moramo delovati. Očuvali smo veliki broj malih škola po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovićemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje decenijama niko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gde radovi počinju narednih nedelja, istakao je Mirović.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada od svog formiranja izdvojila značajna sredstva za obnovu i modernizaciju objekta obrazovnih ustanova.

Pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš kazao je da je dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava.

 

 

Jasmina Stevanović je, nakon potpisivanja ugovora, izjavila da je grad Subotica za putovanje učenika srednjih škola iz sopstvenih sredstava u budžetu za 2019. godinu izdvojio 40.583.000 dinara, da na prigradskim linijama putuje 1.170 učenika, na međugradskim 189 učenika i da učenici koji su socijalno ugoženi dobijaju od grada Subotice besplatne karte u iznosu od 100 odsto, a takvih je 126 u školskoj 2019. godini.

 

Izvor (tekst i foto): www.subotica.rs