DruštvoNaslovnaTurizam

Promocija Žablja u Sloveniji: predstavljene lepote opštine i uspostavljena saradnja

Povodom Svetskog Dana pčela, Turistička organizacija Opštine Žabalj predstavila je tematsku rutu „Put sira i meda“ u centru Ljubljane, u organizaciji Opštine Ljubljana i Kluba profesionalnih turističkih vodiča Slovenije.

Čedomir Božić

Proširena delegacija Opštine Žabalj, predvođena predsednikom opštine Čedomirom Božićem, obišla je štand Turističke organizacije Žabalj. Oni su, prilikom posete Sloveniji, u okviru promocije turističkih potencijala opštine, dogovarali uspostavljanje saradnje sa slovenačkim mesnim opštinama.

Prvog dana posete, Čedomir Božić posetio je sa saradnicima Gradsku kuću u Ljubljani i tom prilikom govorio na otvaranju umetničke izložbe, koju su priredili profesori i studenti arhitekture povodom Svetskog dana pčela.

Drugog dana obišli su Opštinu Hrpelje-Kozina. Tada su razgovarali sa direktorom Regionalne razvojne agencije „Krasa in Brikonov“ Alešom Furlaničem, koji je predstavio sprovedene projekte, finansirane od Evropske unije, koji se direktno odnose na razvoj tranzitnog turizma, kao i na pospešivanje poljoprivrednih gazdinstava. Tom prilikom, predstavnici Opštine Žabalj, upoznali su se sa primerima uspešno sprovedenih projekata, kao i sa strategijom razvoja na osnovu standarda Evropske unije.

 

 

Ovo je takođe i prilika da se predstavi i projekat „Golfom kroz region“, u zemlji sa čak 18 golf terena. Svi zainteresovani mogli su da se informišu o žabaljskom terenu, predstojećim turnirima koji će biti održani, kao i o golf paketima, a posetiocima je bilo interesantno i da se slikaju sa maskotom – golf lopticom.

 

Izvor: https://www.formatzabalj.rs/