DruštvoNaslovna

Na Avalskom tornju održana promocija turističke ponude Pančeva

Turistička organizacija Pančevo predstavila se danas na platou ispod tri kraka tornja na Avali raznovrsnim bogatim kulturno-umetničkim programom na bini i zanatskim rukotvorinama na izlagačkim tezgama.

Predstavnici različitih udruženja, individualni proizvođači, pivari, vinari i članovi nekoliko kulturno-umetničkih društava imali su priliku da se predstave posetiocima Avalskog tornja.

 

 

U kulturno-umetničkom programu nastupilo je više od 130 izvođača različitih uzrasta, članova KUD SM Čigra iz Pančeva i KUD Mramorak iz Mramorka. Predstavili su se igrama, pesmom i recitacijama.

 

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da se ove godine i dalje vredno radi, i proširuje lista manifestacija i mesta gde se promoviše ono što Pančevo ima.

Vrlo rado smo prihvatili poziv ljudi iz Avalskog tornja da predstavimo turističke potencijale našeg grada. Najbolji način je da na licu mesta posetioci Avale mogu da kupe suvenire i druge proizvode koje prave naša udruženja i naši stalni saradnici, ali i da uživaju u koreografijama amaterskih folklornih društava i pesnika, rekao je Stoilković.

Ovo je bila prilika i da se najave predstojeći Dani Vajferta i da se Beograđani i drugi gosti Avalskog tornja pozovu da dođu u Pančevo.

 

 

Jednodnevna postavka bila je izložena u Muzeju emisione tehnike na kompleksu tornja, a ulaz se nije naplaćivao.

Celokupan program bio je besplatan je za sve koji su rešili da ovog vikenda posete Avalu. Ove sezone Emisiona tehnika i veze, svakog vikenda organizuje besplatan program za sve posetioce kompleksa tornja na Avali, u okviru kojeg predstavlja turističku ponudu različitih opština i gradova iz cele zemlje.