Ovogodišnje treće Međunarodno prvenstvo u kuvanju i jedenju brindzovih knedli počelo je jutros u Kovačici uprkos lošem vremenu i kiši.
Ova humanitarno – gastronomska – kulturna manifestacija u dvorištu Mesne zajednice u Kovačici, počela je u 10 sati i trajaće do 15 časova.
Osim takmičarskog dela, planiran je i bogat kulturno-umetnički program na letnjoj pozornici.
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsednika opštine Kovačica Milana Garaševića, Nj.E. Ambasadora Slovačke republike u Srbiji Dagmar Repčekove i predsednika humanitarne organizacije „Humanita pre život“ Dr Jozefa Janikova.
„Bryndzové halušky“ ili brindzove knedle su tradicionalno slovačko jelo, koje se sastoji od knedli od krompira sa dodatkom specijalnog ovčijeg sira – „brindza“ i pržene slanine.
Memorijalni centar Dr Janka Bulika i Turistička organizacija opštine Kovačica organizatori su ove manifestacije.