DruštvoNaslovna

Najbolji rukometni golman Evrope Dejan Milosavljev posetio rodno Dolovo

Na platou Doma kulture u Dolovu Mesna zajednica je organizovala popodne pod nazivom „As sa budućim asovima“ u okviru koje je pružena prilika najmlađim rukometašima Dolova i Pančeva da se druže sa rukometnim golmanom Dejanom Milosavljevim, da se fotografišu sa njim, porazgovaraju, ali i da pucaju penale na gol na kojem on brani.

Dejan Milosavljev, nosilac titule najboljeg golmana Evrope je rodom iz Dolova. Dejan Milosavljev sa svoje 23 godine najbolji je sportista u istoriji Dolova.

 

 

Razvojni put Dejana Milosavljeva je išao sledećim redom: RK „Dolovo“, RK „Jugović“ iz Kaća, RK „Partizan“ iz Beograda i RK „Vardar“ iz Skoplja u kom je osvojio Ligu šampiona i proglašen najboljim golmanom Evrope. Ovaj vrhunski rezultat koji je Dejan postigao, vodi ga u RK „Fukse“ iz Berlina koji igra u Bundes ligi.

Dejan Milosavljev

Dejan Milosavljev nije mogao da sakrije oduševljenje zbog broja okupljenih meštana Dolova i dece koji su došli da ga pozdrave i da prisustvuju uručivanju plakete. Kako kaže, sada mu je bilo teže da izaće pred meštane rodnog mesta, nego kad je govorio pred 150 hiljada ljudi u Skoplju na dočeku.

Bilo je očigledno da su ga obuzele emocije, što nije ni čudno, s obzirom da je ovo njegovo selo i da u njemu žive roditelji kojima duguje sve što je postigao.

Iz Rukometnog kluba „Dolovo“ poteklo je više uspešnih profesionalnih sportista. Dejan je najmlađi među njima i najsjajnija zvezda.

 

 

Dejan Milosavljev dobio je poklon od Grada Pančeva koji mu je uručio gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, a Petar Milenković iz Rukometnog kluba Dolovo uručio mu je prigodnu plaketu u znak zahvalnosti što širom Evrope pronosi ime i slavu Dolova.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pohvalio je mladog golmana s obzirom da je uprkos brojnim obavezama izdvojio vreme da poseti svoje rodno mesto.

 

 

Dejan Perić, nekadašnji trener mladog Dejana Milosavljeva pohvalio ga je i rekao da svi mi, pogotovu roditelji težimo da deca imaju svoje idole. To je pravi način kako bi se oni razvijali i svoje snove dosanjali te je i ovo lep gest Mesne zajednice koja je upriličila druženje dece s Dejanom.

 

 

Dragoslav Gligorijev, predsednik MZ Dolovo, istakao je važnost posete mladog rukometaša jer je bitno da se ulaže u mlade i u sport i to jedna od glavnih misija ove mesne zajednice.

U prethodne četiri godine, otkako smo preuzeli odgovornost nad upravljanjem Dolovom, uložili smo značajna sredstva u razvoj sporta, a posebno rukometa. Dolovo je oduvek bilo poznato po rukometu, zato je ovo jedan istorijski uspeh jednog Dolovca, da bude najbolji golman u Evropi. Nastavićemo i dalje da ulažemo u razvoj sporta. Prošle godine smo završili sportski centar , a u planu je hala za rukomet. Uradićemo sve što je potrebno da naša deca krenu njegovim putem i ostvare tako veliki uspeh kao što je postigao Dejan Milosavljev, smatra Gligorijev.

U Dolovu postoji muški rukometni klub koji se takmiči u Prvoj ligi, a ženski rukometni klub se takmiči u Prvoj ligi sever. Zbog toga će Mesna zajednica i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti razvoju rukometa i drugih vidova sporta.

 

 

Rukometna akademija „Dinamo“ iz Pančeva iskoristila je ovaj događaj i mladim rukometašima iz Dolova poklonila 15 lopti.