DruštvoNaslovna

Ministar Zoran Đorđević obišao Jabuku, Pančevo i Dolovo

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je dva južnobanatska mesta, Jabuku i Dolovo, gde je razgovarao sa članovima udruženja žena i penzionera, ali i posetio Dom za lica sa oštećenim vidom i zbrinjavanje u Pančevu gde je štićenicima poklonio zvučne knjige i uređaj za njihovu reprodukciju.

Doček u Jabuci

U redovnom obilasku gradova i opština, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, svoju posetu počeo je, razgovorom uz kafu, sa članicama Udruženja žena „Zlatna Jabuka“ iz Jabuke.

Akcenat je stavljen na priče o ekonomskom osnaživanju žena i njihovom zapošljavanju.

Bilo je reči i o socijalnom preduzetništvu, ali i o problemima koje muče porodice odnosno supružnike.

Na putu do Dolova, ministar Zoran Đorđević, kako kaže, morao je da svrati u Dom za lica sa oštećenim vidom. Prilikom prošle posete obećao im je „dejzi plejer“ za reprodukciju knjiga, kao i 30 zvučnih knjiga u MP3 formatu. To im je sada i doneo.

Ministar je aplauzom pohvaljen za knjige i tom prilikom poželeo im je da ovo bude samo početak njihovog bibliotekarskog fonda.

 

 

Svoju posetu ministar Đorđević je završio u Dolovu. Ispred Doma kulture sačekao ga je veliki broj meštana Dolova. Ministar se sastao sa članicama Udruženja žena „Dolovke“ i Udruženjem penzionera u tom mestu.

Obišao je njihovu etno sobu u Domu kulture, a dočekan je specijalitetom po kojem je ovo udruženje nadaleko poznato, poslužen je štrudlama. Ministar Đorđević je udruženja žena Dolovke poklonio laptop jer su izrazile želju za novim.