NaslovnaSport

Ministar sporta Vanja Udovičić obišao Jabuku, Dolovo i Omoljicu

U okviru posete Pančevu ministar Vanja Udovičić sa saradnicima boravio je u OŠ “Goce Delčev“, OFK “Jugoslavija“ i ŽRU “Jabuka“ u MZ Jabuka, OŠ “Aksentije Maksimović“ i ŽRK i MRK “Dolovo“ u MZ Dolovo i OŠ “Dositej Obradović“ i OSU “Mladost 1973″ u MZ Omoljica – i sve njih obradovali novom sportskom opremom i rekvizitima.

Vanja Udovičić sa mladima u Dolovu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa predstavnicima Grada Pančeva i sportskih organizacija ovog kraja obišao je škole i sportske klubove u Mesnim zajednicama Jabuka, Dolovo i Omoljica.

Vanja Udovičić je naglasio da se lično i pre ove posete uverio da su učenici i mladi sportisti iz Pančeva izuzetno posvećeni temeljitom radu i usavršavanju u svim oblastima njihovog interesovanja, a da su se pročuli i van granica Srbije po uspesima koje su postizali u programima „Sport u škole“, „Male Olimpijske igre“ i regionalnim „Sportskim igrama mladih“.

 

Ministar je pohvalio Gradsku vlast u Pančevu, jer je jedna od retkih u Srbiji koja ulaže više od osam odsto svog budžeta u sport, a bio je zadovoljan onim što je postignuto u Jabuci, Dolovu i Omoljici u sistemu školskog sporta.

 

 

Udovičić je istakao da školski sport stvara buduće šampione i zdravo društvo, a zapažena ostvarenja ovdašnjih škola i sportskih klubova nas obavezuju da još intenzivnije radimo na izgradnji sportske infrastrukture, edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom i unapređenju uslova i stručnosti za razvoj klupskog sporta i takmičenja.

 

Vanja Udovičić s mladima u Omoljici

 

Istovremeno sa tim, nastavićemo da intenziviramo saradnju sa gradom kroz pružanja podrške aktivnostima Kancelarije za mlade, davanja još većeg broja stipendija u okviru Fonda za mlade talente i ostale načine sa ciljem stvaranja uslova za profesionalno osposobljavanje, lični razvoj i društvenu afirmaciju mladih ovog kraja, najavio je ministar Udovičić.

 

 

On je istakao da su mladi najsvetlija budućnost, i jedino kroz otvoren i odgovoran odnos sa svim učesnicima u sistemu sporta i predstavnicima omladinskih organizacija mogu da se stvore uslovi da se dalje razvijaju, stiču znanja, iskustva, samopouzdanje i stalno proširuju granice ostvarenja njihovog punog potencijala.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je da nakon uspešnih stranih ulaganja u gradu lokalna samouprava može da se posveti seoskim sredinama.

Akcenat je na sportskoj infrastrukturi. Ima tu dosta da se radi, ali da budemo iskreni nisu to neka prevelika ulaganja. Neke projekte smo već zajednički dogovorili, na nekima ćemo da radimo u narednom periodu, rekao je Pavlov.

 

Vanja Udovičić s mladim sportistima u Omoljici

 

Direktor omoljičke osnovne škole Vladimir Ristić naglašava da je cilj te ustanove da decu zadrže u ovoj sredini.

Ono što želim je da moji đaci nauče kako da se ponašaju u sportu, kako da shvate kolike su koristi od sporta. A na svima nama ostalima je da se trudimo da im omogućimo te uslove za ne samo sport, nego i za obrazovanje, jer je nama bitno da se oni zadrže u Omoljici, da ne odlaze iz nje, ističe Ristić.

 

Vanja Udovičić s mladim sportistima u Jabuci

 

Ministar Udovičić najavio je da će republička vlast iz više izvora pomoći rekonstrukciju sportske hale u Jabuci.