DruštvoNaslovna

Skupština Pančeva usvojila rebalans budžeta i imenovala direktore

Na sednici Skupštine grada Pančeva 12. jula odbornici su usvojili rebalans gradskog budžeta, ali i imenovali direktore u Gradskoj stambenoj agenciji, JKP Higijeni, JKP Grejanju i Turističkoj organizaciji Pančevo i na predlog gradonačelnika izabrali novog člana gradskog veća.

Skupština grada je na ovoj sednici usvojila drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Zamenik gradonačelnika zadužen za ekonomiju Predrag Živković je odbornicima rekao da izvorni i drugi prihodi grada daju realne osnove da se poveća i budžet grada Pančeva.

Imajući sve u vidu, izvorne, klasične prihode kao i prihode po posebnim propisima i sopstvene prihode indirektnih budžetskih korisnika, kao i kreditno zaduženje, imamo povećanje od 31 milion i 318 hiljada dinara, pa budžet sada iznosi 5 milijardi 785 miliona i 265 hiljada dinara. Sredstva će, pored investicija, koje su planirane da se finansiraju iz kreditnog zaduženja, otići gradskim preduzećima, i to 105 miliona ATP-u, 40 miliona JKP „Zelenilu“, 30 miliona JKP „Mladost“, kao i 4,2 miliona za povećanje zarada zaposlenih u PU „Dečja radost“ i još šest miliona za suzbijanje komaraca, rekao je Predrag Živković.

Pored rebalansa, odbornici su usvojili i odluku o kreditnom zaduženju, kao i odluku o strategiji za privlačenje investitora od 2019. do 2023. godine.

Kako je rekao Željko Sušec, šef odborničke grupe SNS u pančevačkoj Skupštini, ta strategija predstavlja niz ekonomskih mera koje će poboljšati ekonomsku atmosferu u gradu, a koja, osim velikih, stranih investitora akcenat stavlja i na razvoj malih i srednjih preduzeća u Pančevu. Sušec je istakao je da je ova vlast mnogo uradila za građane, navodeći primere od Bolnice do ZF-a, za razliku od drugih kojima je politika „čupanje saobraćajnih znakova i izazivanje nereda i mržnje“.

Skupština grada Pančeva je na ovoj sednici usvojila i jedan amandman na rebalans budžeta, po kome su izdvojena sredstva za rekonstrukciju, odnosno asfaltiranje Ulice Jovana Dučića u Omoljici.

Za novog člana gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, umesto Zorice Repac, koja je na ovoj funkciji provela skoro tri godine, imenovan je Zoran Grba, iz Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Grada Pančeva. Gradonačelnik Saša Pavlov se zahvalio sada već bivšoj većnici na saradnji, a predlog Grbe za novog većnika obrazložio njegovom stručnošću po kojoj ga znaju svi u Gradskoj upravi. Pavlov je izrazio nadu da će i sa novim većnikom saradnja biti veoma dobra.

Odbornici su usvojili i izmenu Statuta grada Pančeva po kojoj je za Katastarsku opštinu Vojlovica uveden i mađarski kao službeni jezik, a izmenjena je i odluka o Zaštitniku građana grada Pančeva, kojom je ovoj instituciji promenjeno ime u Ombudsman grada Pančeva. Skupština je donela i odluku o praznicima po kojoj je Grad Pančevo, na predlog uprave Hrama uspenja Presvete Bogorodice u Pančevu dobio svoju slavu – Veliku Gospojinu.

Na kraju sednice odbornici su izglasali niz kadrovskih rešenja za preduzeća i ustanove među kojima se izdvajaju rešenja o prestanku v. d. statusa direktora pojedinih gradskih preduzeća i njihovo imenovanje za mandat od četiri godine. Nakon sprovedenog konkursa, Aleksandar Stevanović imenovan je za direktora JKP „Higijena“, Zdenka Jokić za direktorku JKP „Grejanje“, Nenad Rakić za direktora JKP ATP i Nikola Stoilković za direktora Turističke organizacije Pančeva.