KulturaNaslovna

Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva u 2019. godini

Kulturni centar Pančevo raspisao je konkurs za izlaganje u svojim galerijskim prostorima u 2019. godini. Konkurs je otvoren do 30. septembra za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe.

Na konkursu prednost imaju inovativni projekti koji se nisu već realizovali u našim galerijskim prostorima. Mole se umetnici koji su izlagali u našim prostorima u periodu manjim od pet godina, da se ne javljaju na konkurs. Poželjno je da se projekat, sa kojim se konkuriše, ne izlaže u drugim galerijskim prostorima u toj godini, navodi se u tekstu konkursa.

Galerija obezbeđuje:
1. galerijski prostor – na raspolaganju su tri galerijska prostora: Galerija savremene umetnosti, Galerija Milorada Bate Mihailovića ili Foaje Kulturnog centra Pančeva
2. stručnu pomoć pri postavci
3. PR aktivnost
4. dostupnu tehničku opremu (20 postamenata, 2 tv plazme, 2 projektora)
5. katalog i plakate

Za konkurs je neophodno podneti:
1. Koncept umetničkog projekta i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resursi) do 2.000 karaktera – U VORD DOKUMENTU
2. Vizuelnu dokumentaciju / do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja (materijal može biti na fotografijama ili na CD-u, u JPG formatu, rezolucija 300dpi) slati preko Wetransfera.
3. Radnu biografiju i kontakte (adresa, telefon i e-mail) do 2.000 karaktera

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene. Autori su dužni da najkasnije nedelju dana po završetku izlagačkog termina podignu svoje radove iz prostora galerije.

Konkursnu dokumentaciju sa naznakom ZA KONKURS dostaviti na mejl ili poštom na adresu:

Galerija savremene umetnosti Pančevo
Vojvode Živojina Mišića 1
26000 Pančevo
panart@panet.rs

Konkursna dokumentacija se ne vraća. Projekte razmatra Umetnički savet Galerije savremene umetnosti Pančevo i daje predloge po prostorima. Savet ima pravo da određeni broj termina da umetnicima po pozivu.

O rezultatima konkursa učesnici će biti obavešteni, zaključuje se u tekstu konkursa.

kontakt
Galerija savremene umetnosti Pančevo
Vojvode Živojina Mišića 1
26000 Pančevo
www.kulturnicentarpanceva.rs
tel: 013.346.137
e mail: panart@panet.rs