KulturaNaslovna

Održana peta manifestacija ”Đurđevo otvorenog srca”

Peta manifestacija „Đurđevo otvorenog srca” održana je 27. jula uveče na sportskom poligonu u centru sela.

Dugo najavljivani nastup Željka Bebeka okupio je oko 2.500 posetilaca, što Đurđevčana, što Novosađana i meštana okolnih sela na koncertu pod vedrim nebom.

Koncert u Đurđevu

Veče je počelo nastupom sastava „100’s i prijatelji”, koji su se nakon nekoliko godina ponovo okupili, specijalno povodom ove manifestacije.

Od 23 časa nastupio je čuveni Željko Bebek, koji je usijao atmosferu legendarnim hitovima, u kojima su uživali i najmlađi, a i oni stariji posetioci podjednako.

Kraj večeri bio je rezervisan za nastup rođenog Đurđevčanina di-džej Mthaze, koji se bavi „tehno“, „minimal haus“ i „andergraund“ elektronskom muzikom.

Manifestaciju koja dovodi u Đurđevo najistaknutije muzičare domaće scene organizuje Udruženje „Ujedinjene boje zvuka”. Tokom pet godina okupili su na koncertima skoro 15.000 posetilaca. Portparolka Udruženja „Ujedinjene boje zvuka“ Aleksandra Knežić kaže da očekivanja rastu iz godine u godinu i da se organizatori trude da prošire i poboljšaju sadržaj manifestacije. Udruženje se bavi i promocijom turizma opštine Žabalj i samog sela, odnosno promocijom zaštitnog znaka Đurđeva – lubenica.

Manifestaciju je i ove godine, kao i svake prethodne, podržala Opština Žabalj.

Izvor: Opština Žabalj