DruštvoNaslovna

Ministar Zoran Đorđević obišao opštinu Alibunar

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je 6. avgusta opštinu Alibunar i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima lokalne samuprave i Udruženjem invalida.

Teme razgovora su se odnosile na izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju. Takođe je bilo reči i o namenskim transferima i problemima Centra za socijalni rad.

Ministar Zoran Đorđević sa čelnicima Opštine razgovarao je o bitnim pitanjima vezanim za ovu lokalnu samoupravu kao i o planovima za nastupajući period.

Želimo da podržimo opštinu u njihovim pojektima, koje oni sami iniciraju. Projekti se odnose na izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju. Ministarstvo će se potruditi da im pomogne. Bilo je reči o namenskim transferima kao i problemima Centra za socijalni rad. Lokalnu vlast smo obavestili o planovima Vlade o izgradnji kompletno novih Centara za socijalni rad širom Srbije. Zadovoljan sam radom opštine, nije bilo nikakvih problema niti zamerki što govori o tome da opština funkcioniše dobro i da osobe koje tu rade dobro obavljaju i planiraju posao koji se obavlja, rekao je ministar Đorđević.

 

 

Na sastanku ministra sa predsednikom opštine, otvorena su mnoga pitanja. Zaključeno je da je dosadašnja saradnja bila dobra i da će se raditi na njenom unapređenjeu. Predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić rekao je da je republička vlast uvek imala razumevanja za opštinske probleme.

Ova poseta nam mnogo znači, a u toku nje otvorena su mnoga pitanja. Nadam se i očekujem da će, kao i do sada, saradnja sa ministrom Đorđevićem biti uspešna. Očekujem da se plodovi ove posete brzo pokažu, rekao je Dušan Dakić.

Zoran Prebiračević, direktor Centra za socijalni rad, kaže da je u ovoj opštini 704 porodice koje su materijalno ugrožene i da više od 2.000 ljudi prođe kroz centar. Nadaju se da će proširenje objekata mnogo pomoći meštanima.

Do sada smo imali skučen poslovni prostor, a sada ćemo dobiti nov. Lokalna samouprava samo treba da odredi lokaciju, a novac i projekte će obezbediti Vlada Republike Srbije. Plan je da projekat bude realizovan za deset godina, ali moguće je realizovati i za godinu dana, ukoliko budemo imali lokaciju sa infostrukturom, rekao je Zoran Prebiračević.

Ministar Đorđević je napomenuo da će i u budućnosti izlaziti u susret svim udruženjima kako bi dobro funkcionisala i kako bi imali što bolje uslove za rad. Takođe je rekao da je zadovoljan onim što je video u opštini, što „govori“ u prilog tome da ovdašnja vlast dobro funkcioniše.

Izvor: RTV Pančevo/SNS Alibunar