DruštvoNaslovna

JKP ATP Pančevo: nedeljni red vožnje od 3. septembra

JKP Autotransport Pančevo dostavilo je danas medijima saopštenje u kojem se izvinjava svojim korisnicima što je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja usled neplaniranih okolnosti.

Naime, u prethodnih nekoliko dana 43 vozača od 129 je dostavilo Potvrde o nastupanju privremene sprečenosti za rad (bolovanje) do daljnjeg, navodi se u saopštenju koje je potpisao Bojan Bojanić, vd direktora preduzeća.

Od utorka, 3. septembra, usled nedostatka vozača primenjivaće se nedeljni red vožnje, a u slučaju bilo kakvih promena javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Osim toga, kako smo saznali u ATP-u, još 20 vozača je na godišnjem odmoru čime se uvećava broj vozača koji nisu danas bili na poslu a što je kao posledicu imalo da se od jutros održi samo četvrtina planiranih polazaka.

Autobuske linije ka Beogradu saobraćale su na pola sata, obustavljene su u gradskom prevozu a prema selima na teritoriji Pančeva autobusi su saobraćali na dva ili tri sata.

Pojedini mediji prenose da je u pitanju tihi štrajk vozača, jer su prošle nedelje podneli zahtev rukovodstvu firme da im se plata s 35.000 dinara poveća na 70.000 dinara.

Kako saznajemo, sastanak predstavnika vozača, uprave JKP ATP Pančevo i gradonačelnika Saše Pavlova, zakazan je sutra u 9 časova kako bi se razgovaralo o ovom problemu.